Sivut

sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Sohvashoppailua

Unelmataloon ei ole tarkoitus ostaa kovinkaan montaa uutta huonekalua. Eipä sitä rahaa taida osteluun paljon jäädäkään... Vanha sohvamme saa kuitenkin siirtyä uuden talon monitoimihuoneeseen kotiteatterin löhöpaikaksi, eli olohuoneeseen tarvitaan uusi sohva. Iskin jo pari vuotta sitten silmäni Furninovan Vesta-sohvaan, jota olen käynyt säännöllisesti paikallisessa kalusteliikkeessä silittelemässä ja koeistumassa.

turunkruunukaluste.com


furninova.com

Vesta on moduulisohva, eli koossa ja muodossa riittää valinnanvaraa. Lisäksi voi valita istuinpehmeyden (höyhenillä tai ilman) ja selkänojan korkeuden. Päälliset saa koristetereillä tai ilman, ja myös irtopäälliset on valittavissa. 

Kruunukalusteessa ovat Furninovan sohvat nyt alennuksessa, joten lähdimme miehen kanssa tekemään päätöksiä. Liikkeessä oli esillä kolmenistuttava sohva ja iso kulmasohva. Mies heti innostui kulmasohvasta sekä esitteessä komeilevasta divaanisohvasta (toinen kuva), ja jouduin toppuuttelemaan, että sellaiset ei mitenkään meidän olohuoneeseen tule mahtumaan. Iso talo, mutta olohuone ei erityisen suuri ole -- paitsi ylöspäin. Kaivettiin pohjapiirustusta esille, ja mieskin joutui toteamaan, että todennäköisesti se 230 cm leveä kolmenistuttava sohva (ensimmäisessä kuvassa) on ihan maksimikokoinen meille. Korkeammasta selkänojasta oltiin yksimielisiä, samoin kiinteämmistä istuintyynyistä. Koristetereitä en missään nimessä halunnut. Korkeammat (13 cm) jalat vaikuttivat hyvältä valinnalta, sekä robotti-imurin että miehelle sopivan istumakorkeuden takia. Onpahan sitten kyläilevien isovanhempienkin helppo nousta sohvalta ylös. Omat töppöjalkanihan eivät tosin oikein ylettyneet lattiaan, mutta harvoinpa sitä sohvalla asennossa istutaan... Divaaniosaa ei siis meille tule, mutta ison rahin haluan ilman muuta. Se lienee aika paljon monikäyttöisempikin kuin divaaniosa. Meillä ei ole sohvapöytää ikinä ollut, joten rahi saa tarvittaessa toimittaa myös sen virkaa.

Verhoilukangasta olin jo käynyt alustavasti valitsemassa. Pyysin silloin myyjää esittelemään mahdollisimman kestäviä harmaita kankaita. Kerroin, että perheessä on pieniä lapsia ja koira, ja myyjä kehui, että tässä on pari oikein hyvää vaihtoehtoa, mutta toki kestävyys riippuu siitä, mitä se koira siellä sohvalla tekee. Hah, no ei se kyllä muuta tee kuin makaa.  En odottanutkaan, että löytyisi koiran hampaita kestäviä verhoilukankaita... Parhaalla kulutuskestävyydellä varustettuja harmaita kankaita oli vain pari-kolme, mutta yksi niistä oli mielestäni oikein kiva ja eläväpintainen. Ja kestävyydestä huolimatta ihanan pehmeän tuntuinen. Se näyttää kirkkaassa suorassa valossa hyvinkin vaaleanhohtoiselta, mutta muuten taas selvästi tummemmalta. Kyseessä on Orient Occidentin Divine-kangas, värinä grey.Varmuuden vuoksi kävimme vielä raksalla mittailemassa olohuonetta ja teippasimme "sohvan" lattiaan. Tämä varmisti lopullisesti sen, että 230-senttinen sohva meille tulee.


Sori, kammottavan huonot kännykkäkuvat...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti