Sivut

maanantai 1. tammikuuta 2018

Komentokeskus

Aika moni varmaan kummastelee tuota otsikkoa. Mikä ihmeen komentokeskus? Taloahan tässä rakennetaan eikä mitään poliisiasemaa. Noh, nimihän on vain suora suomennos ameriikankielen sanasta command center. Olen tästä aiemmassa postauksessa jo kirjoittanutkin, mutta nyt kun meidän  komentokeskuksemme suunnitelma on tarkentunut, ajattelin laittaa muutaman kuvan.

Tässä Winledin kuvassa idea näkyy parhaiten. Kuvasta poiketen meille tosin tulee kaksi kapeaa ja korkeaa hyllykaappia tilan vasempaan reunaan, ja itse komentokeskukselle jää vain 80 cm leveä tila. Lisäksi komentokeskus piiloutuu tarvittaessa taitto-oven taakse. Reunimmaisessa kaapissa on tarkoitus säilyttää mm. rikkaimuria ja keskuspölynimurin putkea, jotta ne ovat helposti saatavilla. Toiseen kaappiin on tarkoitus mahduttaa esimerkiksi printteri, mappeja ja muuta paperitavaraa. Itse komentokeskukseen tulee työpöydän lisäksi seinälle ilmoitustaulu ja/tai kalenteri sekä lokerikot laskuille ja muille arkistoitaville papereille (jotka nykyään seilaavat pitkin keittiön pöytiä...). Näiden yläpuolelle laitetaan sitten tuollaiset avohyllyt.

Kuva: Winled

Tässä Esan Levykalusteen kuvassa näkyy selkeämmin komentokeskuksen todellinen rakenne. Kaksi 40-senttistä kaappia ja 80-senttinen taitto-ovi (joka auki ollessaan taittuu oikealle seinän viereen). Yläkaapit oli laitettava erillisillä ovilla, koska toiveestani huolimatta lähes 270-senttisiä kaapinovia ei ollut mahdollista saada. Itse komentokeskuksen lisäksi tähän tulee reilusti lisäsäilytystilaakin. Ilmeen yhteneväisyyden takia ovien materiaali on sama kuin keittiössä.

Kuva: Esan Levykaluste

Odotukseni tämän systeemin suhteen ovat korkealla. Lähes päivittäin katselen ärsyyntyneenä ruokapöydällä lojuvia laskuja ja muuta postia sekä tietokonetta latausjohtoineen. Kyniä ja muuta pikkutavaraa on siroteltu sinne tänne epämääräisiin purkkeihin ja koreihin. Ajatuksissani siintää tuo kaikenpelastava komentokeskus, joka siististi ja järjestelmällisesti piilottaa kaiken paperisaasteen ja muun sälän pitäen sen kuitenkin kätevästi käden ulottuvilla!


2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä ihan loistoidea! Olisipa meillekin mahtunut tällainen.

    VastaaPoista
  2. Vau, mahtava idea! Olisi ollut meillekin tarpeellinen :D

    T.Anni-Maaria / Puinen passiivikoti

    VastaaPoista