Sivut

keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Autotallin sisäpintojen maalausta

Jouluviikolla oli aikaa tarttua härkää sarvista ja suunnistaa raksalle "auttamaan". Lupasin heikkona hetkenä hoitaa autotallin katon sekä seinien pohjamaalauksen lukkopesien asentamisen lisäksi. Niistä lukkopesien riemukkaasta asentamisesta kirjoitinkin jo edellisessä postauksessani.

Ajattelin hommaan menevän pari päivää, mutta totuus oli taas toisenlainen. Hieroin maalia seiniin ja kattoon yhteensä neljä päivää ja homma jäi tietysti kesken. Lisäksi yksi päivä meni valmisteluissa, kuten maalipensselien, telojen, ämpäreiden, teippien ja itse maalien hankkimisesssa. Tuolla hankintareissulla lapset olivat auttamassa ja jouduttamassa asioita, mutta silti en saanut niitä (ei mikään yllätys) hommattua yhtenä päivänä, vaan seuraavana aamuna oli mentävä paikkailemaan ostoksia (ilman lapsia).

Autotallin värimaailma oli itselleni selvä pitkän aikaa, olin katsellut eri vaihtoehtoja ja tullut vakuuttuneeksi, että harmaan lattian kanssa sopii kaksivärinen seinä, jossa yläpuoli olisi valkoista ja alapuoli punaista. Eli tähän tyyliin.

Aluksi olin ajatellut, että tällainen värimaailma. Kuva suomela.fi.

Tyypillisesti värimaailma muuttui aivan toiseksi, kun maaliostoksia edeltävänä iltana katselin vielä kerran netistä eri värivaihtoehtoja autotallin seiniin. Siispä sittenkin tällainen.

Oranssit seinät, valkoinen katto ja harmaa lattia. Se on siinä. Kuva loversiq.com
Seinän ajattelin koristella mustilla Star Wars -aiheisilla sisustustarroilla. Saa nähdä mitä tulee.

Tällasia oranssille seinälle. Kuva etsy.com
Alla kuvat lähtötilanteesta kohti oranssia.

Ruskeat kipsilevyt katossa ja seinissä.

Katto vedetty kahteen kertaan Tikkurilan ykköspohjalla, seinä kertaalleen. Reunoilla jo oranssia Remontti-ässää. Hieno löytö Prisman poistohyllystä. 9 litraa sävytettynä 36 euroa. Värinä S309 päiväntasaaja.

Yksi seinä valmiina. Tämä suorastaan huutaa mustia Star Wars -sisustustarroja.

Toinenkin seinä valmis. Tai sen puolikas, koska teknisen tilan ja autotallin välinen seinä on vasta rakenteilla. Musta käyntiovi pyöräkatokseen sopii hyvin oranssin seinän kanssa.
Seuraavaksi pitäisi maalata vielä autotallin takaseinä valkoiseksi ja tilata varastohyllyt tekniseen tilaan ja autotalliin, että saisi noita rakennustyökaluja pois lattioilta pyörimästä. Myös tuo pyöräkatoksen käyntiovi vaatii vielä Yale Doorman -älylukon asentamista. Sitten pitää tilata ebaysta ne Star Wars sisustustarrat. Autotallin nosto-ovi on nyt asennettu. Siitä kirjoitan oman jutun myöhemmin.

1 kommentti:

  1. Tuo oranssihan sopii varmasti myös todella hyvin ja on muutenkin mielestäni jotenkin autoihin liittyvä väri. Mekin saimme juuri piharemontin yhteydessä uuden autotallin, joka oli enemmän teräshalli tyylinen, joka sitten vaan koottiin meidän pihaan. Meillä ei tosin ole ollut vielä tähänä mennessä aikaa sisustaa tai maalailla sitä. Nuohan ovat myös hauskoja nuo Starwars hahmot ideana!

    VastaaPoista