Sivut

tiistai 12. joulukuuta 2017

Taas jälleen kerran laattapohdintoja

Että voi olla vaikeaa saada laattoja päätettyä! Kun alun alkaenkin niiden valinta on ollut haastavaa, niin sitten kun on vihdoin päätetty jotain, selviää että kyseinen laatta joko a) ei sovi suunniteltuun käyttökohteeseen, b) maksaa about 300 egeä neliöltä tai c) on ehkä kuitenkin liian hankala asennettava.

Kävin sisustussuunnittelijan kanssa jo toista kertaa Vehoniemen laattamyymälässä. Toiveikkaana kuvittelin, että tämä reissu olisi helppo ja nopea ja lopputuloksena olisi täydellinen lista talon laatoista. Valitettavasti kaikkia lopullisia päätöksiä ei tälläkään vierailulla saatu tehtyä.

Edelleen oltiin molemmat sitä mieltä, että Porcelaingresin Just Cementi Grey-värisenä olisi hyvä valinta lattiaan. Itse asiassa taidan haluta sen sekä pesuhuoneen, kodinhoitohuoneen että yläkerran kylpyhuoneen lattiaan.

porcelaingres.com

Yläkerran kylpyhuoneen kaikki seinät ja pesuhuoneen seinät suihkuseinää lukuunottamatta haluaisimme valkoisesta laatasta (30x60 tai 60x60). Harmittavasti suurin osa valkoisista laatoista näytti kovin harmailta tai sinertäviltä tai vihertäviltä tai beigeiltä... Yksi hyvän värinen valkoinen säväytti -- sitä olikin sitten saatavana ainoastaan koossa 50x110. Uuh, ei kuulostanut laatoittajan unelmalta. Voipi olla että palaamme takaisin alkuperäiseen suunnitelmaan ja Porcelaingresin Just Greyn Super Whiteen, joka oli sävyltään ja tuntumaltaan ihan kiva.

porcelaingres.com

Suurin valinnanvaikeus on ollut suihkuseinä, josta halutaan tumma ja mielenkiintoinen. On mietitty luonnonkiveä, erilaisia mosaiikkeja ja viimeksi sitä ihanaa aaltokuvioista laattaa, mutta vaihtoehto toisensa perään on hylätty syystä tai toisesta.

Olin jälleen kerran jättänyt suihkuseinäasian hautumaan ja surffasin sen sijaan netissä etsien sopivaa laattaa kuraeteisen seinään. Siihenkin haluan jotain vähän erilaista, ja värikkäitä laattoja ensin katseltuani päädyin tutkimaan kuusikulmaisten laattojen valikoimaa. Törmäsin sitten jännän näköiseen suurikokoiseen (n.30x30) hexagon-laattaan! Kyseessä oli Coralstone Melange Black.


tarjouslaatat.fi

Laitoin miehelle viestiä, että löysin komean kuusikulmaisen laatan. Vastauksena tuli nopeasti, että hän INHOAA kuusikulmaisia laattoja, kun ovat niin vanhanaikaisen näköisiä. Lähetin kuitenkin kuvan, johon tuuliviirimieheni ripeästi totesi, että onpa hienoja! Myöhemmin itseäni alkoi epäilyttää, että tulisiko kuraeteisestä kovin synkkä, jos olisi iso seinä tuollaista laattaa. Mies oli jo kuitenkin täysin menettänyt sydämensä "GOT- ja Star Wars -tyyppiselle" vaihtoehdolle, joten keksin kompromissin; laitetaan tämä suihkuseinälle ja valitaan kuraeteiseen joku pirteämpi vaihtoehto. Hip hurraa! Yksi vaikea valinta vihdoin tehty! Plussaa on myös se, että tämä laatta sattuu olemaan aika edullinen.

Nyt on siis ehkä päätetty pesuhuoneen ja kylpyhuoneen laatat ja kodinhoitohuoneen lattialaatta. Vielä on pohdinnan alla kuraeteisen lattia- ja seinälaatat. Seinään siis haussa mahdollisesti värikäs ja/tai erikoisemman muotoinen laatta, lattiaan etsitään edullinen 10x10,  joka jotenkin sopii viereisen kodinhoitohuoneen lattialaattaan. Näitä pikkulaattojahan ei juurikaan näy koko lattian peittävän kuramaton alta. Alakerran vessojen laatat voidaan päättää vasta kun seinien tapetit on päätetty. Milloin lie moinen tapahtuu...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti