Sivut

tiistai 26. joulukuuta 2017

Lattiapäätös ja siihen liittyvät ilonaiheet

Vinyylilankkuun lattiamateriaalina päädyttiin jo monta kuukautta sitten, sekä taloudellisista että koirankynsisyistä. Lattian tarkempi valinta olikin sitten pidempi prosessi. Pergolta tilattiin mallipaloja kahteenkin otteeseen syyskuussa, mutta jotenkin mikään niistä ei sykähdyttänyt niin, että olisi lähdetty tilausta tekemään. Päätin tilata vielä muutaman Quickstepin mallipalan, kun niitä olin katsellut rautakaupassa. Ja taas syynättiin ja vertailtiin, kattolampun valossa ja ikkunan vieressä (aika säälittävää vain on luonnonvalo tähän aikaan vuodesta). Sävynä meitä molempia miellytti eniten Quickstepin "Tammi Ajopuu beige", joka oli kyllä  ihmeellisen saman näköinen kuin Pergon "Modern nature tammi". (Huomasimmekin sitten, että näillä kahdella oli sama koodinumero, minkä jälkeen selvisi, että Pergo ja Quickstep ovat oikeastaan samaa firmaa.) Valitettavasti tämä mieluisa malli oli kuosiltaan kovin oksainen, joka taas ei modernin talon henkeen mielestämme sopinut. Niinpä loppusuoralle pääsivät Quickstepin "Tammi Sea breeze natur"  ja Pergon "Light nature tammi", joista edellinen oli "rouheampi" ja tietyssä valossa vähän vihreään vivahtava ja jälkimmäinen taas sileäpintaisempi ja valosta riippuen hieman punertavaan vivahtava.


Päätimme, että visiitti Grado-portaiden näyttelytilaan ratkaiskoon lopullisen valinnan. Portaathan ovat tavallaan lattian jatkumo, joten niiden on syytä sopia lattian sävyyn, jos ei nyt täydellisesti, niin ainakin melkein. Meille tuleviin tammiportaisiin voidaan valita sävy useammasta eri vaihtoehdosta, joten toivoimme, että joku sävyistä sopisi jompaan kumpaan finalistilattiaan. Ja tadaa! Sävy nimeltään "Smoke" oli TÄYDELLINEN pari Pergon vinyylille! Kuvassa lattiamalli näyttää hieman punertavammalta, mutta mielestäni eroa ei juurikaan huomannut luonnossa.Quickstepin finalisti sen sijaan ei sopinut millään lailla mihinkään sävyvaihtoehtoon. Siispä meidän tuleva lattiamme on Pergon "Light nature tammi"!

Seuraava lattiaan liittynyt huolemme oli sen sopiminen keittiön työtasojen väriin. Massiivitammiset työtasot jatkuvat päädyissä lattiaan, joten niiden on ihan pakko sopia sävyltään lattiaan. Esan Levykalusteella tammitasoille on kaksi vaihtoehtosävyä; tammi ja huurretammi. Normitammea emme sen keltaisuuden takia halua, joten huurretammi on käytännössä ollut ainoa mahdollisuus. Paitsi että olin alkanut epäröidä tätä valintaa, koska jokin näytepalan sävyssä häiritsi silmääni. Mielestäni näytti siltä, kuin puu olisi sivelty ohuelti harmaalla maalilla! En tykännyt. Oli siis heitetty ilmaan ehdotus, josko ottaisimme tasot käsittelemättöminä ja ihan itse puunaisimme ne sopivan sävyisiksi. Ihana Helena oli todennut, että tämä ei olisi mahdotonta, mutta aikamoinen urakka kylläkin.

Tasojen käsittelyn hankaluus mielessäni astuin keittiöliikkeen ovesta sisään vastavalittu lattiamalli kainalossani. Myymälään oli aivan äskettäin päivitetty pöytätasojen mallipalat ja myös mallisaareke, joka sopivasti sattui olemaan juurikin huurretammesta. Riemuni oli suuri, kun totesin uuden tason sävyn miellyttävän silmääni selvästi aiempaa enemmän. Kun sitten asetin lattiamallipalan tason juurelle, piti vähän tuulettaa, kun näin, että sävyt sopivat tarpeeksi hyvin yhteen, eikä meidän siis tarvitse alkaa isotöiseen tasojen käsittelyyn. Kuten kuvasta näkyy, työtason kirjavuus ei ole lainkaan haitaksi, kun yritetään mätsätä sävyjä toisiinsa.

Oikealla tulevan lattian mallipala, vasemmalla toinen finalisti Quickstepiltä.

Uutuutena Esalla on nyt saatavana sormiliitokset tasojen kulmaan, ja sellaiset meille varmaan tuleekin. (Sori, ei oo tästä kuvaa.)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti