perjantai 13. tammikuuta 2017

Eteinen ja komentokeskus

Eteinen, tuo talon ensivaikutelma. Kaunis, avara, tilava eteinen. Suurin osa ulkovaatteista ja kengistähän tulee meillä asumaan kuraeteisen puolella, joten normieteinen on sitten aina siisti ja vieraskelpoinen, eikö niin? Ahdistavia ovat pimeät ja ahtaat eteiset, joten olkoon meillä eteisessä tilaa, valoa ja ikkunapinta-alaa. Lisäksi reilunkokoinen kaappi oman väen "paremmille" ulkovaatteille ja vieraiden takeille sekä lipasto tms. heti ulko-oven vieressä (että saa johonkin ne postit ja avaimet ja muut käsissä olevat pikkutavarat laskettua!). Epäsuora valaistus ja laattalattia. Jotakin sellaista.

Arkkitehdin piirustuksia odotellaan, mutta saattaa olla, että meidän eteisestä lähtee valoisa (toinen seinä ikkunoita) käytävä kohti takapihaa saunaosastolle ja lasitetulle terassille.

Seinälle voisi laittaa (mustavalkoisia) valokuvia galleriaksi. (Minä vähän harrastelen valokuvausta.)

http://www.hometalk.com/3882022/gallery-wall-ideas-photos-on-canvas-photos-on-wood

Iso pyöreä peili (taustavalolla?) olisi jotenkin ihana...

https://www.sediarreda.com/fr/p-to7501-tonin-casa-sunset-7501


Sitten se komentokeskus! Tämä idea ja termi löytyi amerikkalaisista blogeista (command center). Meillä tuppaa ruokapöydälle ja keittiön baaritasolle kertymään kaikenlaista tavaraa, varsinkin lehdet ja muu posti, puhelimet ym. laitteet latausjohtoineen, kirjanpitoa odottavat kuitit ja muuta sekalaista sälää. Minä syvästi inhoan tätä! Pinterestissä sitten törmäsin näihin komentokeskuksiin, jotka sijaitsivat yleensä keittiön nurkassa tai välittömässä läheisyydessä, ja joihin oli sijoitettu esimerkiksi postin käsittely ja perheen sisäinen viestittely (ilmoitustaulu tms.). Meillä olen ajatellut tämän pikkuisen työnurkkauksen tulevan eteisen, keittiön ja olohuoneen välimaastoon niin, että siihen on lyhyt matka kaikkialta. Haluaisin tilaan myös pienen pöydän ja tuolin. Siinä voi sitten työpöydällä asustaa mm. tämä minun läppärini, joka nykyään koristaa ruokapöytäämme. Seinälle telineet postille; laskut yhteen lokeroon, lehdet toiseen. Kalenteri ja ilmoitustaulu postitelineen viereen. Paikka puhelimien ja läppäreiden lataukseen (johdot siististi piiloon!), laatikosto kynille ja muulle pikkutavaralle (joka tällä hetkellä täyttää epämääräisen näköisesti pienen korin baaripöydällämme) ja niin edespäin. Ihanteellista olisi, jos tämän työnurkan saisi vielä tarvittaessa ovien taakse piiloon. Katsotaan mitä arkkitehtimme keksii!

http://thehappyhousie.porch.com/20-fabulous-command-centers-to-get-your-life-completely-organized/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti