Sivut

sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Kuraeteinen

Kuraeteinen on vihdoin täysin valmis, kun saatiin Elfa-hyllyt kengille ripustettua ja loputkin vaatekoukut kaapin syvennykseen asennettua. Laattavalinnoista ja kuraeteisen haaveilusta ja  alkuperäisestä suunnitelmasta olenkin kirjoittanut jo aiemmin.


Kuraeteinen ulko-ovelta päin kuvattuna. Oikealla oviaukko (liukuovi seinän sisällä) eteiseen, taustalla kodinhoitohuone ja perällä iso vaatehuone. Elfa-hyllykössä useimmin käytettävät kengät. Vielä saisi ainakin yhden lisähyllyn mahtumaan. Rovamatolta tilattiin koko lattian peittävä kuramatto (kahdessa osassa liikuttelun helpottamiseksi), joka on kyllä ollut ihan huippu.Eteisestä päin kuvattuna. Syvennyksessä pyörivät koukut katossa ja tavalliset sivuseinissä. Alalaatikoissa asuvat lasten päähineet ja käsineet; kummallekin lapselle on oma laatikko. Korkeassa kaapissa säilytetään aikuisten "lenkkivaatteet" ja -asusteet sekä harvemmin käytettävät kengät. Yläkaapeissa on toistaiseksi kaikenlaista tavaraa -- kodin perusteellinen järjestäminen kun on edelleen vähän kesken. Tarkkasilmäinen voi hahmottaa kaivon paikan kuramaton alla.


Korkean kaapin sisustaa. Kenkähylly pitäisi vielä oikealle puolelle hankkia.Näkymä kodinhoitohuoneen puolelta. Elfa-hyllykköön hankittiin pieni naulakko, johon on mukava ripustaa mm. koiran hihna ja tassupyyhe. Winledin Eden-valopaneeli antaa hyvän valon tilaan.


Pesupaikkaa ei kovin paljon ole käytetty, eikä metsässä ulkoileva lyhytkarvainen koira usein pesua kaipaakaan. Lähinnä tässä on tarkoitus vähän tassuja tarvittaessa huuhdella, ja tietenkin lasten kuravaatteita tai saappaita. Kuramatto ei toimi veden kanssa ihan niin kuin kuviteltiin, sillä vesi pyrkii kulkemaan maton "aaltoja" pitkin huoneen toiselle puolelle, ja vasta ajan kanssa valuu (kuramaton nurjalla puolella olevien kolojen kautta) kaivoon (joka sijaitsee lähempänä vesipisteen puoleista seinää). Hirmuisia määriä vettä ei siis tässä kannata hölvätä.Kuramattojen alta lakaisen noin kerran viikossa, ja aina ihmettelen kuinka paljon koirankarvaa ja hiekkaa sieltä löytyykään! Tämä kaikki jos kulkeutuisi muualle taloon, niin saattaisi hermoromahdus yllättää. Eli erittäin hyvin matto tässä tehtävässä toimii!

1 kommentti:

  1. Käytännöllisen ja toimivan näköinen eteinen. Hauska idea tuo kenkähylly joka toimii vähän kuin osana sisustusta.

    VastaaPoista