Sivut

maanantai 8. lokakuuta 2018

Leikkihuone

Alakerran makuuhuone toimii meillä toistaiseksi lasten leikkihuoneena. Sain tämän idean facebookin sisustusryhmästä, jossa pohdittiin sitä, kuinka hankalaa on, jos vanhemmat nukkuvat eri kerroksessa kuin pienet lapset. Joku kertoi ratkaisseensa asian niin, että alakerran makuuhuoneesta tehtiin leikkihuone, ja yläkerran makuuhuoneista toinen oli vanhempien, ja toisessa nukkuivat lapset. Meillä 3- ja 6-vuotiaat ovat tähänkin saakka nukkuneet samassa huoneessa, eikä toistaiseksi ole ollut tarvetta omille huoneille, joten tämä ratkaisu oli mielestäni erinomainen. Lisäbonuksena se, että leikkihuone on samassa kerroksessa keittiön ja olohuoneen kanssa, jolloin lasten leikkien valvominen helpottuu huomattavasti. Sitten kun lapset tuosta vähän kasvavat, me muutamme alakertaan ja lapset saavat omat huoneet yläkerrasta.

Koska huoneen pinnat on joka tapauksessa tarkoitus uusia sitten, kun siitä tulee meidän makuuhuoneemme, päätin että leikkihuoneeseen pistetään väriä! Maalari vähän nikotteli, kun joka seinästä tuli eri värinen, mutta lopputulos oli hyvä kaikkien mielestä.

Huone on kohtalaisen iso (13 m2), joten sinne haluttiin sijoittaa jotain temppuiluvälineitäkin. Toiveissa oli, että lapset voivat purkaa energiaansa täällä, eikä sitte tarvitsisi esim. kiipeillä portaiden lasikaiteen ulkopintaa pitkin...


Dinoxilta tilattu kiipeilyteline sijoitettiin takaseinälle. Kaksi ovea, iso ikkuna ja temppuiluvälineiden vaatima tila rajoittivat tilankäyttömahdollisuuksia, ja lelujen säilytyskalusteita kaipaisikin vähän enemmän. Osa lasten tavaroista on nyt viereisessä vaatehuoneessa, mihin ne onneksi mukavasti mahtuvat.


Stretch-kattoon on hieman haastavaa ripustaa mitään, minkä vuoksi olin kovin tyytyväinen löytäessäni Dinoxin valikoimista seinään kiinnitettävän telineen. Tähän voi kahdelle eri leveydelle helposti kiinnittää renkaat, keinun tms. Teline asennettiin kantavaan seinään, joten pitäisi kyllä pysyä tukevasti kiinni, vaikka itse iskä innostuisi keinumaan!
Olen suunnitellut, että tuolle vihreälle seinälle voisi mies vielä kiipeilyseinän rakentaa.


Renkaat ja niihin kiinnitettävä trapetsi.
,

Tämä kuva on otettu alakerran vaatehuoneen ovelta. Seinätelineessä on tällä kertaa roikkumassa ilmajoogakangas (myös Dinoxilta), joka on lasten suosikki, mutta aika mukava siinä on äidinkin köllötellä välillä. Kangas on tällä hetkellä lasten korkeudelle sopivaksi viritetty -- jos itse haluaisi ilmajoogata, pitäisi sitä jonkin verran nostaa, ettei pää osuisi lattiaan.

Violetti (toiselta puolelta musta) "pehmustepalamatto" on myös Dinoxilta. Palat ovat 1x1 m kokoisia, ja tuli vahingossa tilattua vähän useampi kuin olisi tarvinnut. Olen niitä käyttänyt sitten myös venyttelyalustana toisessa huoneessa. Harmillista on, että kiipeilytelineen pituus on noin 180 cm, eli sen alle ei näitä paloja saatu sovitettua, vaan siellä pehmusteena on kaksi Ikean jumppamattoa.

Lähes kaikki tässä huoneessa onkin hankittu Ikeasta tai Dinoxilta. Eläinkuvioiset kangaslaatikot ovat merkkiä 3Sprouts. Lisäksi kovassa käytössä ovat bObles-lelu-huonekalut. Huone kaipaa vielä jotain seinilleen; tarkoitus on laittaa näytille ainakin lasten tekemää taidetta, varsinkin kun esikoinen on hyvin innokas piirtelijä.

Meidän tuleva talo silloin 4,5-vuotiaan taiteilijan silmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti