Sivut

perjantai 2. marraskuuta 2018

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuone oli "tärkeät huoneet" -listallani alusta asti. En tykännyt edellisen talomme käytävämäisestä kodinhoitohuoneesta, vaan olisin kovasti halunnut tästä uudesta huonemaisen tilan, mutta se ei vain ihan onnistunut. Ihan käyttökelpoiseksi meidän kodari on kuitenkin osoittautunut tällä kolmen kuukauden koekäytöllä.


Kuraeteisestä päin kuvattuna. Oikealla kuivauskaappi. Valaisimina Winledin 12W Kannat, jotka antavat mielestäni hyvän valon.Eteisen puolelta kuvattuna. Pöytätason alla lattialla on koiran juoma- ja ruokailupaikka, hyllyllä ruokakupit. Pyykkikone ja kuivausrumpu ergonomisella korkeudella. Kalusteet myös täällä Esan Levykalusteelta. Lattialaattana Porcelaingres Just Cementi Grey, josta tykkään ihan hirmuisesti. Seinällä Tikkurilan Hiljaisuus, joka on mielestäni liian vaisu sävy...Yläkaappien alle on tarkoitus laittaa työpöytä pyykkien viikkaamiseen sun muuhun puuhasteluun. Toiveissa olisi jonkinlainen taittoratkaisu, että pöydän saisi tarvittaessa pois tieltä. Yläkaappien pohjaan laitetaan led-nauha työskentelyvaloksi.
Tähän tyhjään tilaan on myös alusta asti suunniteltu koiran (koirien) peti, mutta tällä hetkellä meidän Ansa nukkuu portaiden alla, sohvalla tai yöpedillään meidän makuuhuoneessa. Sitten kun taloon tulee pentu, koirat joutuvat varmaankin viettämään enemmän aikaa kodinhoitohuoneessa portin takana.
Eteisen puolelta pilkottaa meidän ihana rimaseinä, jonka esittelen sitten, kun se on saatu ihan valmiiksi.Ison vaatehuoneen puolelta otettu kuva. Vasemmalla kodinhoitohuoneen pikkuvaatehuoneen ovi.Aivan äskettäin valmiiksi saatu pikkuvaatehuone (noh, lamppu vielä puuttuu), johon toistaiseksi on tungettu kaikenlaista sekalaista (kuten, öh, laatikollinen brandya?). Lasten henkarivaatteet ovat heille sopivalla korkeudella roikkumassa, muut lasten sisävaatteet laitetaan alimpiin mesh-koreihin.Kuivauskaapin viereisissä kaapeissa sijaitsevat mm. keskuspölynimurin keskusyksikkö ja siivoustarvikkeet.Pinterestistä bongattu selkää säästävä idea; pyykkikoneen ja kuivausrummun alapuolelle laitettiin matalat laatikot, joihin voi laittaa pyykkikorin, kun koneita tyhjentää tai täyttää.


Ja kätevästi kokoontaittuva pyykkikori voidaan myös säilyttää laatikossa.Pesukoneen vieressä sijaitsee likapyykkikaappi, jonka ylimpään koriin vaatteet liukuvat näppärästi yläkerran kylppäristä pyykkikuilua pitkin.Koiranruokaa varten suunniteltiin tällainen ratkaisu.1 kommentti:

  1. Kivasti suunniteltu kodinhoitohuone. Itse unelmoin siitä, että pyykkäys olisi helpompaa ja kaikki siivousvälineet helposti otettavissa käyttöön. Esimerkiksi ikkunan pesuun. Hyvä idea laittaa liikuteltava taso.

    VastaaPoista