maanantai 8. tammikuuta 2018

Sisäovista

Kirjoittelin jo viime helmikuussa ajatuksiani sisäovista. Tässä välissä on harkittu vakavasti puunvärisiä ovia ja sitten kuitenkin päädytty taas valkoisiin. Tavoitteena on mahdollisimman eleetön ulkonäkö. Haluamme huultamattomat, piilosaranalliset ja listattomat (tai minimalistisilla listoilla) ovet, jotka sulautuvat seinään huomaamattomasti.

dhondtinterieur.be


Sisäovet tulevat olemaan materiaaliltaan jotain muuta kuin pahvia, jolloin ne toivon mukaan pitävät edes vähän ääntä. Varsinainen äänieristeovi on tarkoitus hankkia ainoastaan monitoimihuoneeseen, jossa myös ilmanvaihto on suunniteltu niin, että kynnyksen alle ei tarvitse jäädä rakoa.

Liukuovia taloon tulee yhteensä kuusi, joista neljä on seinän sisään liukuvia (yläkerran makkareiden  vaatehuoneet, alakerran vaatehuoneen makkarin puoleinen ovi ja eteisen ja kuraeteisen välinen ovi) ja kaksi seinän ulkopuolelle liukuvia (alakerran vaatehuoneen kodinhoitohuoneen puoleinen ovi ja kodinhoitohuoneen ovi). Kodinhoitohuoneen ovea lukuunottamatta ovet ovat valkoisia perusovia, mutta toki jonkun tuunaaminen esimerkiksi sisustustarroilla tai tapetilla on käynyt mielessä...

residencestyle.com


Kodinhoitohuoneen ovi tulee todennäköisesti olemaan puunvärinen. Jos ei mene kauhean vaikeaksi toteuttaa, houkuttaisi teettää siitä samannäköinen kuin vastapäinen rimaseinä. Näkyvistä kiskoista emme erityisesti pidä, joten piilokisko houkuttaa.

expensivelife.tumblr.com

Ruokakomeron ovi maastoutuu rimaseinään, minkä vuoksi siinä ei voi olla tavallista painettavaa vedintä. Ratkaisu varmaankin on "saunanovimainen" systeemi, jossa ovi vain vedetään auki ja painetaan kiinni, jolloin vedin voi olla huomaamaton.

Kuva: OMAdesign (kuvasta poiketen koko rimaseinä tulee olemaan puunvärinen)

TallennaTallennaTallennaTallenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti