Sivut

tiistai 28. maaliskuuta 2017

Pönttö- ja haisuliasiaa

Krhm. Mikäs sen viehättävämpi bloggausaihe kuin vessanpöntöt ja niihin liittyvät hajut? Vessoissahan aina välillä haisee. Muutaman kerran olen kuitenkin käynyt vessassa, jossa ei haise ikinä. (Terkkuja vaan siskolle Ameriikkaan!) Heureka! Hajuton vessa on siis mahdollinen! Otin asian puheeksi arkkitehdin kanssa, kun taloamme alettiin suunnitella. Ilmoitin haluavani sellaiset ilmastointisysteemit, että vessahajut poistuvat nopeasti ja hiljaisesti! Arkkitehti ehdottikin vastapallona pönttösysteemiä, joka imaisee haisut ennen kuin ne ehtivät huoneilmaan päästäkään. Ahaa, onko sellaisiakin pönttöjä?? Kuulostaapa kätevältä! Ja eikun taas googlettamaan. Vähän huonosti tietoa tai varsinkaan kokemuksia löytyi, mutta toiminnan perusidea sentään saatiin selville. ASTA-messuilla ei edes pönttöfirman edustaja osannut oikeaa tietoa asiasta meille antaa... Himppasen mietityttää, kun niitä kokemuksia ei tunnu löytyvän mistään, mutta kyllä se ihan loogiselta noin teoriassa vaikuttaisi. Lieneekö hintansa arvoinen?

(Teksti lainattu sivulta news.cision.com.)
DuoFresh poistaa hajut wc-pytystä 
Tulitikkujen raapiminen  tai hajuveden suihkuttelu jää historiaan, kun  epämiellyttävät hajut poistetaan jo wc-posliinista. Geberitin DuoFresh‐seinä‐wc‐elementti toimii ikään kuin liesituuletin: seinän sisään asennettavassa huuhtelusäiliössä on aktiivihiilisuodattimeen perustuva raikastintoiminto. Se imee ilmaa wc-pytystä, suodattaa sen ja johtaa huuhtelupainikkeen kautta raikkaana takaisin huoneeseen. Sähkökäyttöinen raikastin käynnistetään huuhtelupainikkeen päällä olevasta erillisestä kytkimestä. Toiminto aktivoituu kerralla enintään 10 minuutiksi, jonka jälkeen se sammuu automaattisesti. Aktiivihiilisuodatin kestää normaalissa käytössä noin vuoden, ja suodattimen vaihto onnistuu helposti huuhtelupainikkeen kautta.  


Seinä-wc:t meille on tulossa, ihan siivousteknisistä syistä. Ja ovat ne mielestäni kyllä kivemman näköisiäkin. Pönttömallin suhteen oltiin taas miehen kanssa liikuttavan yksimielisiä. Yksi oli liian kulmikas, toinen liian korkea, kun taas kolmas muistutti lentokoneen pönttöä. Tämän (Ido seven D) muoto viehätti molempia:

bauhaus.fi


Pitäisikö kuitenkin käydä koeistumassa ennen lopullista päätöstä? ;)


4 kommenttia:

 1. Meillekin tulee ehdottomasti seinäwc:t sen takia, että helpompi putsata. Ido Seven D taitaa olla munkin blogiin kuvattuna ;)

  VastaaPoista
 2. Heh,enpäs ole tällaisista itseään ilmastoivista pöntöistä kuullutkaan, miesvaltaisesa taloudessa olisi oiva hankinta, sillä itsehän tuotan vain kukkasten tuoksua.
  Meillä on myös seinä-wc:t lopullisiin kuviin piirrettynä mutta alakertaan pitää löytää extralyhyt malli. Villeroy & Bochilla sellainen on mutta onko laatu näissä posliineissa yhtä hyvä kuin astioissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on kyllä kovasti kyseenalaistanut ilmastointipöntön toimintavarmuuden, eli katsotaan nyt, joudunko kuitenkin vaatimaan LVI-tyypiltä jotain extraimuria vessoihin...

   Poista
 3. Kannattaa tsekata myös laattapisteen seinäwc tarjonta. Ja mitä tuohon hajuun tulee, nykyaikainen ilmastointi kyllä hoitaa hajut tehokkaasti pois vessasta :)

  VastaaPoista