maanantai 27. maaliskuuta 2017

Eteisen väliovidilemma

Olin alunperin ajatellut, että eteisestä olisi ovi kuraeteiseen. Tätä ei kuitenkaan piirustuksiin laitettu, koska kolmas ovi kuraeteisessä olisi vähentänyt säilytystilaa oleellisesti. Monissa taloissahan kuraeteinen on vain eteisen "uloke", mutta meillä sieltä täytyy olla pääsy ulos (takapihalle) ja kodinhoitohuoneeseen koiraliikenteen takia.Viime viikkoina aina välillä on tullut mieleen, että jos talo tehdään näin, tuleeko eteisen ja kuraeteisen välisen oven puutos ottamaan päähän - ja kuinka paljon - arkielämässä. Meillä on tarkoitus säilyttää kuraeteisessä kaikki lasten vaatteet ja aikuisten ulkoiluvaatteet yms. Normieteisessä sitten olisi ns. paremmat ulkovaatteet ja lisäksi tilaa vieraiden päällysvaatteille. Tästä tulee kuitenkin se ongelma, että missä esim. avaimet säilytetään, ne kun haluaa kuitenkin heti sisään tullessa laskea käsistään. Käykö sitten niin, että kun olet jommasta kummasta eteisestä ulostautumassa, huomaat, että se jokin kaivattu asia onkin siellä toisessa, ja sitten kierrät joko kodinhoitohuoneen kautta tai ulkokautta sitä hakemaan. Argh. Näen NIIN itseni kiroamassa tätä tilannetta! Yksi juttu mikä on myös mietityttänyt on lasten kavereiden tuleminen kylään aikuisten poissaollessa. Jos ja kun lapset tulevat kuraeteisen kautta, heidän täytyy kulkea kodinhoitohuoneen läpi, ja siellä on vastassa vähintään yksi yli-innokas suuri koira. Kaikille tämä ei varmaan ole ongelma, mutta jokuhan taatusti voi moista pelätä.

Niinpä eilen taas istuin pohjapiirroksen ääreen intensiivisesti kuraeteisen aluetta tuijottamaan. Mahdollinen ovi olisi tietenkin järkevintä laittaa heti ulko-oven viereen, jolloin sekä eteisen että kuraeteisen säilytyskaapeista pitäisi ottaa noin 80 cm pois. Tämä ei välttämättä ole ongelma, kun kaappitilaa kuitenkin on kohtalaisesti, ja lisäksi vielä kodinhoitohuoneen puolella vaatehuonetilaa. Hassu "käytävä" siitä kuitenkin tulisi, joten mietin, että pesupaikka olisi parempi siirtää kiinteän kaapin tilalle, jolloin kuraeteisen puolella olisi avarampi tila puolikorkean seinämän ansioista. Tällöin takapihan puoleinen seinä jäisi kokonaan kaappisäilytystä varten. Pesupaikan viereen saisi varmaan vielä seinään kiinnitettyä kapean ritilähyllysysteemin esim. kenkiä varten. Eteisten välinen ovi olisi tietenkin liukuovi.
Oliko ymmärrettävä selostus? Nyt saa kommentoida, jos tulee hyviä ideoita mieleen! Huomenna on eka palaveri sisustussuunnittelijan kanssa, ja siellä aion kyllä tästä jutella. Arkkitehdin kanssa täytyy myös ottaa vielä puheeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti