tiistai 7. maaliskuuta 2017

Keittiösuunnitelma

Keittiötä viilattiin pitkään ja hartaasti Esan Levykalusteen Helenan kanssa, ja tässä se nyt sitten olisi.


Ovet mattapintaiset valkoiset, vetimettömät. Työtasot ja päätylevyt paksua (4 cm) tammea/huurretammea. Astianpesukone integroituna kylmälaitteiden vieressä, työskentelykorkeudella -- tämän sijoitus meinasi olla varsinainen murheenkryyni. Astianpesukoneen ja ikkunaseinän välissä 110 cm leveä aamiaiskaappi taitto-ovella ja tammisisustalla. Nurkassa alhaalla ihan tavallinen kulmakaappi (todettiin, että muut vaihtoehdot olisivat vieneet enemmän tilaa ikkunaseinän laatikostoilta ja jättäneet kuitenkin hukkatilaa kaappiin).  Ikkunaseinällä musta komposiittiallas, tämä: 
stala.fi

Hanaa ei vielä olla päätetty. Mies haluaisi tämän Grohe Zedran (tosin ei kosketusvapaana, mutta ulosvedettävällä juoksuputkella), kuulemma tulee hattivatti mieleen!

archiproducts.com
Musta hana olisi toki kaunis, mutta minä haluan ulosvedettävän juoksuputken, jolloin mustien hanojen valikoima supistuu aika tavalla.


Saarekkeen koko on 210 x 120 cm ja siihen tulee keittiön puolelle erikoissyvät laatikot (70 cm leveät) ja olohuoneen puolelle yksi kaappi ja baaritaso. Saarekkeen päädyt halusin ehdottomasti "jatkumona" pöytätasoon, on vain mielestäni niiiin paljon kivemman näköinen noin. Liesi on keskellä, yläpuolelle tulee sitten (saarekkeen kokoinen) katon alaslasku ja siihen Savon liesituuletin. Pitkään mietittiin, että laitettaisiko myös saarekkeeseen pieni allas, mutta lopulta tultiin siihen tulokseen, että se ei ole vaivan arvoinen. Liedeltä ikkunaseinän altaalle ei ole kuitenkaan kovin pitkä matka, ja tarvittaessa liettä voidaan vielä siirtää vähän ikkunaan päin, jos siltä alkaa tuntua.Ruokakomeron alue on vielä täysi mysteeri. En yhtään osaa ajatella minkä värinen seinä näyttäisi kivalta tai millainen ovi olisi kaunis ja käytännöllinen. (Ideoita saa esittää!) Pinterestistä osui silmään jälleen kerran lasiovia... (Liukuovi ei toki ole mahdollinen meidän keittiössä.) Toi pantry-teksti on mielestäni tosi kiva, tosin suomeksi "ruokakomero" ei näyttäisi ollenkaan noin nätiltä! :D


thisoldhouse.comValaistussuunnitelma sitten joskus, mutta alustavasti on ajateltu ainakin epäsuoraa valaistusta yläkaappien yläreunaan ja katon alaslaskun reunoille. Lisäksi varmaan jotain täytyy laittaa ikkunaseinälle tason yläpuolelle. Aamiaiskaappiin ja ruokakomeroon tulee automaattisesti syttyvä valo. 

3 kommenttia:

 1. Meillä on ihan sama ongelma tuon ruokakomeron kanssa, että miten sen saisi naamioitua osaksi keittiötä. Että peittäisikö tuon seinän kalustelevyllä tai maalaisi seinän oven väriseksi. Keittiösuunnitelma on tosi kiva, meillä oli tuo aamiaiskaappi vanhassa kodissa ja toimii hyvin just noin, että siitä saa tasolle vähän vedettyä koneita ja muita tarvikkeita (oli myös yleiskone jemmassa). Ja huurrettu tammi, oi sitä olisin itsekin halunnut jonnekin mutta johonkin piti vetää raja eri materiaalivaihtoehdoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiösuunnittelija itse asiassa ehdotti, että seinä tehtäisiin tehostevärillä, mutta en oikein tiedä miten olisi paras. Meillä on mikrokin tulossa aamiaiskaappiin, kun sille ei oikein löytynyt muutakaan paikkaa (en halua sitä pöydälle näkyville enkä pöytätasoa korkeammalle, jossa sitä on varsinkin lasten vaikea käyttää).

   Poista
 2. Meilläkin saarekemateriaali jatkuu päädyissä. Hyvän kokoinen saareke teillä yms keittiö :) Ja ihana ruokakomero (oli mun haave mutten saanut, kaikkea ei voi saadakaan).

  VastaaPoista