Sivut

maanantai 27. helmikuuta 2017

Ovista ja ikkunoista

Ulko-ovia, sisäovia, kostean tilan ovia, komeroiden ovia. Liukuovia, lasiovia ja mitä lie ovia. Pikkuhiljaa alkaa tajuta kuinka paljon päätöksiä vielä onkaan edessä, vaikkapa vain ovien kohdalla!

Ulko-ovi on helppo. Tämä. (Väriä ei ole vielä päätetty, kun talonkaan väriä ei tiedetä.)

Bauhaus.fi


Sisäovet ovatkin jo sitten hankalammat. Olen aina tykännyt kolmiosaisista peiliovista (jotka meillä tällä hetkellä on), mutta eiväthän ne moderniin taloon sovi. Jonkinlainen vaakaraidoitus kiehtoisi, ehkä.

                                        
Skaala.com

Eihän ovien pakko ole valkoisia olla! Mutta toistaiseksi minun on vaikea hahmottaa meille muunkaan värisiä. Sisustussuunnittelijan apua odotellessa.

Pesuhuoneen oveksi kiinnostaisi saada joku osin mattalasinen (ehkä kokonaan lasinen olisi liian paljastava mattapintaisenakin, kun käynti pesuhuoneeseen on eteisestä??). Tulisi vähän lisää valoakin eteiseen pesuhuoneen puolelta.

sarokas.fi

Kodinhoitohuoneessa pitää mielestäni olla liukuovi. Ovea pidetään paljon auki, ja oviaukkoon tulee koiraportti (saa vinkata tyylikkäistä porttiratkaisuista), koska huone toimii myös "koirahuoneena" . Seinän sisään liukuvat ovat toki tyylikkäitä, mutta joku nätti ovi (mattalasinen?) olisi pintatoteutuksenakin ihan ok (ja varmaankin edullisempi).

lasiverkkokauppa.fi

Kodinhoitohuoneen ja päämakuuhuoneen välissä sijaitsevaan vaatehuoneeseen on pakko laittaa liukuovet, tavalliset veisivät liikaa tilaa. Makuuhuoneen puoleinen ovi voisi olla myös mattalasinen, ehkäpä jopa kuvalla/kuviolla koristettu... Tämä ovi kun näkyy hyvin makuuhuoneeseen ja itse asiassa ulos asti!

Terassin oveksi tietty ihana suuri lasiliukukovi. En ole halunnut vielä selvittää hintaa, ettei ala ahdistaa...

profin.fi

Ikkunoista olenkin jo sanonut, että haluan isoja ja korkeita. Tämä tarve ei varmaankaan tee talon rakentamisesta yhtään halvempaa, minkä takia olen kovasti yrittänyt myös karsia tarpeettomia ikkunoita. Sellainenhan on esimerkiksi saunan ikkuna! Arkkitehti oli kerrassaan pöyristynyt, kun kerroin, että saunaan ei laiteta ikkunaa, mutta eipä siitä nykyäänkään tule paljon ulos katseltua, varsinkaan kun istutaan selkä ikkunaan päin. Tässä nyt sitten yritän perustella itselleni, että miksi se monitoimihuoneesta olohuoneeseen suuntautuva sisäikkuna on niin tarpeellinen...

Oli miten oli, olohuoneeseen ja makuuhuoneisiin tulee (ainakin lähes) lattiaan ulottuvat ikkunat. Keittiöön haluan isohkon ikkuna (eli ei yläkaappeja ikkunaseinälle)valoisuuden varmistamiseksi, kodinhoitohuoneessa yritän tyytyä vähän pienempään. Ulkoseinän puolella sijaitseviin vessoihin haluan myös ikkunat, kun meidän naistenvessassa tällä hetkellä on ikkuna, ja minusta on tosi kiva, että on luonnonvaloa vessassakin. Omien ikkunatarpeideni lisäksi on otettava huomioon myös ikkunoiden muodot esteettiseltä kannalta, etteivät talon seinät kaikenlaisine ikkunoineen näyttäisi ihan hassuilta ulkopuolelta katsottuna.

Ikkunankarmit tulevat olemaan valkoiset. Niin, kyllähän ne tummat karmit kehystävät ikkunoita tavallaan kivasti, mutta tykkään kuitenkin vaaleasta yleisilmeestä enemmän. Kaihdinratkaisut olohuoneen isoihin ikkunoihin mietityttävät, varsinkin kun olohuone on aika lailla etelään päin, eli auringonpaistetta on odotettavissa. Jotain ratkaisuja olen netistä löytänyt, mutta toivon, että sisustussuunnittelijalla on hyviä ideoita asian suhteen. Saa kertoa, jos on kokemuksia!

Näin, mutta valkoiset karmit. Tykkään, että ikkunoiden välissä on vähän seinää, etteivät ole ihan kiinni toisissaan.

kotijakeittiö.fi

5 kommenttia:

 1. Tuosta mattalasisesta ovesta pesuhuoneeseen, meillä oli edellisessä kodissa sellainen kokolasiovi (maitolasi?) ja ei siitä näkynyt kyllä yhtään läpi, vaikka pesuhuoneessakin oli ikkuna, josta tuli tilaan hyvin valoa. Näitä on varmaan erilaisilla opasiteeteilla tarjolla?
  Ja koiraportista, meidän houdinit aukoo lukitut ulko-ovetkin (ja hotellin ovet...) joten portit on lähinnä hidaste. Mutta voisiko siihen tehdä itse vaikka vanerista tai rimoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Pistetään siis lasiovi harkintaan!
   Hahaa, meillä ei onneksi ole houdini-koiria ikinä ollut. Kiltisti pönöttävät matalan portin takanakin. Inhoon vain sitä, että nykyisestä portista on ahdas kulkea, vaikka olisi aukikin, ja varpaat lyö helposti alareunaan. Sellaisen haitariportin olen nähnyt, mutta siinä on se ongelma, että meidänkin koira nousee kyllä porttia vasten seisomaan, jos on portin takana, kun vaikka vieraita tulee...

   Poista
 2. Lasiliukuoven hinta on todella suuri, kannattaa harkita että olisi lasiseinä kiinteitä molemmin puolin ja normi ovi keskellä se tiputtaa kyllä hintaa (muttei ole niin tyylikäs)

  Maitolasista tms ei näe läpi ja vaikka millaisia sävyjä on tarjolla.

  Ja tuli mieleen että laseihin on saatavissa jostain (pitäisi laittaa keittiön ikkunaan sellainen) että näkee ulos muttei sisälle eli sellaisen saa varmasti lasiliukuoveenkin.

  Www.betonielementtitalo.blogspot.fi


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tiedän, että lasiliukuovi on kallis (vaikka en edelleenkään sitä, että kuinka kallis ;) )! Mutta sellainen on ehkä pakko kuitenkin saada!
   Täytyy tutustua näihin kaikenlaisiin lasioviin vielä tarkemmin!
   Kiitos linkistä, kävin heti teidän blogia katsomassa!

   Poista
 3. Meille muuten siis paperi sävyllä sävytettynä tuli ikkunoiden pokat eli sitä samaa paperi sävyä tulee seiniinkin. Ulkopuolelta ikkunapokat 7040 vaaleanharmaalla.

  http://betonielementtitalo.blogspot.fi/2017/04/ikkunat-ja-lasiliukuovi-tilaus-klas1.html


  VastaaPoista