Sivut

maanantai 6. helmikuuta 2017

ASTA-rakentajamessuilla ja ohohupsis

Odotetut rakentajamessut mentiin katsastamaan tänään. Mies oli jo eilen paikalla rakentajakoulussa, mistä varmaan kirjoittelee postauksen myöhemmin. En oikein tiennyt mitä odottaa, kun en aiemmin ole näillä messuilla käynyt, mutta innolla lähdin rakennus- ja sisustusjuttuihin tutustumaan. Enpä aamulla arvannut, että messupäivän aikana tulisi ostettua Tempurin moottorisänky ja keittiön kaikki kodinkoneet! Ohohupsis. Heräteostoksia kymppitonnilla? Nyt ollaan selvästi jo päästy talonrakennusprojektin meininkiin...

Tempurin osasto oli ensimmäinen johon pysähdyimme, kun halusin vain vähän kysellä tyynyistä, koska vanha Tempur-tyynyni on menettänyt toimivuuttaan. Siinä reipas myyjä kauppasi heti minulle uuden tyynyn, ja sitten vielä miehellekin. Jotenkin tuli puhe sängystä, ja kohta hierottiinkin kauppoja messuilla mallikappaleena olleesta moottorisängystä. Alennustahan saatiin mielettömästi, ja uusi sänky kun oli joka tapauksessa hankintalistalla, niin näin siinä sitten kävi. Nyt kahdeksan tuntia myöhemmin vanha sänky on osiin purettuna (ja jo kaverille myytykin) ja uusi luxuspeti odottaa nukkujiaan makuuhuoneessa! Sopivasti sängyn pääty ja patjojen kankaat ovat tummanharmaat, kun olinkin jo aiemmin suunnitellut tulevan makuuhuoneen väritystä harmaan suuntaan.

sengeexperten.dk


Seuraavaksi suuntasimme kodinkoneita katsomaan. Gigantilla ja Powerilla oli osastot messuilla. Powerin kaikki esittelykoneet oli jo myyty, eikä myyjiä riittänyt meitä palvelemaan. Gigantin osastolla saimme hyvää palvelua, ja pian selvisi, että kodinkoneet todellakin kannattaa ostaa messuilta, koska niihin hintoihin ei (ainakaan Suomessa) muuten ikinä mitenkään pääse. Useimpiin koneisiin meillä oli aika selvät toiveet ja tarpeet, joten valinta ei ollut erityisen vaikea. Kylmälaitteita arvottiin pidempään, kun halusin ihan välttämättä vipukahvat (vihaan jääkaapin oven väkisinnykimistä) ja lisäksi oltaisiin tykätty "nollaosastosta" jääkaapissa. Kylmälaitepaketti näillä molemmilla ominaisuuksilla olisi kuitenkin maksanut 1300 € enemmän, joten tyydyimme LG:n tyylikkäisiin laitteisiin vipukahvoilla ja jäimme ilman jääkaapin elintarvikehygieenisesti mahtavaa kylmälaatikkoa. Muut kodinkonepakettimme koneet: liesitaso, uuni, mikroaaltouuni ja astianpesukone Boschin, kattoon upotettava liesituuletin Savon. Kyseessä on toki avokauppa, eli jos nyt jostain sattuisi löytymään muita mahtavia koneita, voi kaupan perua.
Kuvat: Bosch

Kuva: LG


Tässä vaiheessa olikin jo kulunut puolet messupäivästä, mutta hyvin ehdittiin vielä kulkemaan hallit läpi. Mies kävi haastattelemassa teknisten juttujen edustajia ja minä haahuilin siellä täällä keräillen mielenkiintoisilta vaikuttavia esitteitä esim. keittiökalusteista ja lasitetuista terasseista. Yhdessä käytiin Esan Levykalusteen osastolla jututtamassa ihanaa Helenaa, ja mieskin vaikuttui tästä keittiöliikkeestä. ;) Kotimatkalla piipahdettiin vielä Bauhausissa, jossa ihmeteltiin mm. vessanpönttöjä. 

Illalla tuli sähköpostiin toiset pohjapiirrosluonnokset! Niistä sitten seuraavassa postauksessani -- nyt lähden testaamaan heräteostostamme. ZZZZZZZZZZZZZ.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti