tiistai 3. huhtikuuta 2018

Pystytysurakan tilinpäätös

Talomme materiaalitoimitus otettiin Hevi-kivitaloilta. Hevi-kivitalot ei pystynyt tarjoamaan pystytysurakkaa Pirkanmaalle, joten tehtäväksemme jäi etsiä urakoitsija, joka rakentaisi talomme toimitetuista materiaaleista. Hevi-kivitalojen myyjä Pasi Hirviniemi tarjosi pystytystä oman firmansa Rakennuspalvelu Hirviniemen kautta. Olin aluksi hieman epäileväinen pienen firman palkkaamisesta, mutta muutaman tuttavan suosituksesta uskalsimme sopimuksen tehdä. Enempää emme voisi olla valintaamme tyytyväisiä. Urakkasopimuksemme Rakennuspalvelu Hirviniemen kanssa kattoi talon ja autotallin pystytyksen ja sisäpintojen tekemisen levypinnoille saakka. RPHi:n pojista tuli rakentamisen edetessä varsinaisia luottopakkeja, jotka huolehtivat koko ajan, että asiat rakennuksella etenevät haluamallamme tavalla. Jos epäselviä asioita oli, he soittivat ja kysyivät, miten edetään. Työvaiheista ja edistymisestä tuli säännöllisesti kuvia ja kommentteja WhatsApp-viesteinä.

Rakentamisen aikana olisimme joutuneet useaan kertaan pulaan ilman RPHi:n tunnollisia työmiehiä. He ovat mm. paikanneet LVI-asentajan sairastumista, auttaneet sähkäreitä ja olleet rapparin apuna tasoitustöissä.  Viimeinen pelastava venyminen toteutui aivan hiljattain, kun apua löytyi sisätyöurakoitsijan tehdessä oharit.

Monelta taholta olen kuullut, että talotoimittajalla ei ole niin suuri merkitys kuin pystytysporukalla, joka talon rakentaa. Tämä on varmasti totta. Hyvistäkin materiaaleista saa sutta ja sekundaa, jos ne asentaa väärin. Tai väärällä asenteella. Meidän tapauksessa kävi uskomaton tuuri - pystytysporukkamme ei parempi olisi voinut olla. Asenne on kohdillaan, vaikeatkin asiat on aina saatu ratkaistua ja sovittua, ja työn jälki on sellainen kuin ammattiylpeältä ja tunnolliselta tiimiltä voi odottaa.

Pystytysurakan loppukatselmuksen jälkeen on aika kiittää RPHi:n osaavaa porukkaa; Pasi, Mika, Matti ja Ville. Viikko sitten raksalla tehtiin tiiveysmittaus. Tulos on erinomainen. Vuotoluku oli 0,38. Tästä voi urakoitsijat olla tyytyväisiä. Tyytyväisiä ovat myös rakennuttajat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti