tiistai 17. huhtikuuta 2018

Tarjous nykyisestä kodista hyväksytty

Tieto välittäjien palkkioiden suuruudesta loisti kirkkaana mielessämme, joten päätimme aloittaa talomme myynnin itse. Nykyään kun netissä ilmoitetaan ja etsitään lähes kaikki myytävät asunnot, emme nähneet kovin suurta hyötyä välittäjän käyttämisestä. Talomme oli kuitenkin arvioitu helpoksi myydä, ja järkkärillä sain mielestäni (kröhöm) oikein nätit kuvatkin otettua, niin mikäpä siinä itse myydessä. Kiirehän meillä ei ollut, kun muuttopäivä tulisi olemaan toivon mukaan joskus alkukesästä, ja asuntolainojen lyhennyksiä pitäisi alkaa maksaa (välivuoden jälkeen) vasta elokuussa.

Ilmoitus laitettiin Etuovi.comiin tammikuun puolessa välissä, ja viikon sisällä tuli jo useampia  yhteydenottoja. Jokunen kiinnostunut kävi katsomassakin. Sitten oli hiljaista parin viikon ajan. Tiedostimme kyllä, että talon myöhäinen vapautuminen (kesäkuussa) karsisi monta ostajaa; kovin moni taloa etsivä ei ehkä halua muuttaa uuteen kotiin vasta puolen vuoden kuluttua. Siksipä ilahduimmekin, kun pääsimme esittelemään taloa perheelle, joka oli joka tapauksessa muuttamassa vasta kesällä lapsen koulunkäynnin takia.  Heidän käyntinsä jälkeen kului pari viikkoa, mutta sitten tuli tarjous. Viikon ajan neuvottelimme hinnasta, kunnes päästiin sopuun. Robottiruohonleikkurin tinkasivat kaupanpäälliseksi. Nyt on kauppa enää hyväksyttyä kuntotarkastusta vaille.

Hieman alle alkuperäisen tavoitehinnan päädyimme myymään, mutta mukava säästö tuli kuitenkin, kun myimme itse ilman välittäjää. Paperihommat on vielä edessä, mutta eiköhän niistäkin pankin avustuksella selvitä kunnialla.

Tarjouksen hyväksymisen myötä saatiin vihdoin omallekin muutolle takaraja. Ei jouluksi, vaan juhannukseksi uuteen kotiin. Uuh, tämä saattaa osoittautua haasteelliseksi, mutta onhan meillä se plan B, eli mummulan varamajoitus...

Haikea olo on jo nyt. Vaikka ollaankin unelmataloon muuttamassa, on tässä kodissa viimeisen yhdeksän vuoden aikana asuessa tapahtunut aika monta tärkeää elämänvaihetta, joita muistellessa silmä kostuu. Uudessa (puolivalmiissa??) talossa muuttokiireiden keskellä ei ehkä kuitenkaan ehdi tämän takia itkeskellä.

1 kommentti:

  1. Onnittelut melkein lopullisista kaupoista! Mekin päädyttiin myymään itse, hyvin sujui ja kaupaksi meni :) Tsemppiä rakennusprojektiin!

    VastaaPoista