sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Valaistussuunnitelmasta

Valaistussuunnitelmamme on ollut valmis jo kuukausikaupalla, mutta huomasin tässä, että 3D-kuvien lisäksi en ole suunnitelmasta enempää kertonut. Korjataanpa siis asia nyt.

Kuten jo aiemmin on mainittu, sisustussuunnittelijamme Anna OMAdesignista teki meille valaistussuunnitelman, mutta sitä vähän tarkennettiin ja muuteltiin syksyllä Winledin toimesta. Viime kesänä asuntomessuilla bongasimme, että Winledillä oli taas bloggauskampanja, eli mahdollisuus saada ilmainen valaistussuunnitelma ja valaisimet puoleen hintaan, kun kirjoittaa pari postausta omaan blogiin tai heidän sivuilleen. Olimme jo oman sähkärimme toimistolla ihastuneet Winledin Kanna-valaisimiin, joten tartuimme ilomielin tähän tarjoukseen.

Palaveerasin kerran Winledin toimistolla ja pari kertaa puhelimitse, minkä jälkeen suunnitelmat olivat aika lailla selvillä.

Kanna-valaisimet on suunnitelmassa merkitty numeroin 2 ja 8, ja kuten näkyy, niitä on runsaasti.

 Kanna 12W (winled.fi)


Vaatehuoneisiin ja ruokakomeroon tulee Lumina-valaisimet, joista osa on liiketunnistimella varustettuja.

Lumina 12W (winled.fi)


Kuraeteiseen haaveilin ensin valokattoa, mutta päätimme sitten kuitenkin säästää vähän ja laittaa sinne iison valopaneelin, että ei ainakaan tarvitse hämärässä metsästää kadonneita tumppuja ynnä muita vermeitä. Nyt valitettavasti selvisi, että tämä 30x120 -senttinen supervalo vaatii aikamoiset "kehysrakennelmat" tilaan tulevan stretch-katon takia, eli rahallinen säästö jää kyllä odotettua pienemmäksi. 

Aada 36W (winled.fi)


Numerolla 10 suunnitelmassa on merkitty led-nauhat, joita laitetaan katonrajaan pesuhuoneessa, eteisessä (rimaseinä), eteisen pikkuvessassa, keittiössä (ikkunaseinä ja liesituulettimen alaslaskurakennelma), yläkerran käytävässä, makuuhuoneissa, työhuoneessa ja monitoimihuoneessa. Olohuoneessa epäsuoraa led-nauhavaloa tulee keittiön katon rajalle "lippaan", liukuoven viereiselle seinälle pystysuoraan valolistaan ja television taustalle rakennettavan seinämän taakse. Vaikea selittää, mutta laitan pari kuvaa näistä, niin hahmottaa paremmin!


(OMAdesign)

(OMAdesign)

Valtti-valolista Epäsuoravalo Oy:n sivuilla.

Numerolla 13 on suunnitelmaan merkitty "muiden" kattovalaisimien paikat. Ruokailutilaa lukuunottamatta ei kuitenkaan ole tarkoitus juurikaan perinteisiä kattolamppuja ripustella. Voi tosin olla, että en raaski luopua ihanasta bling-bling -kattokruunusta, joka tällä hetkellä roikkuu makuuhuoneessamme... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti