Sivut

tiistai 1. elokuuta 2017

Asuntomessuilla

Niin kuin moni muukin kanssaraksaaja, kävimme Mikkelissä asuntomessuilla. Näppärästi yhdistimme messureissun yökyläilyyn ystävien luona, joten pääsimme heti aamusta messuilemaan. Kaiken huipuksi ystävät asuivat messuparkkiksen vieressä, eli säästimme parkkimaksunkin. Messuliput saimme raksaajakaverilta, joten olikin halpa reissu kerta kaikkiaan!

Olin lukenut monesta blogista, että jonotus on ollut tänä vuonna todellinen ongelma erityisesti suosituimmissa kohteissa. Vältimme tämän singahtamalla paraatikohteisiin heti, kun portit avattiin. Wave-talossa olin vissiin päivän neljäs vieras. :) Varsinkin kameran kanssa kulkiessa oli erittäin miellyttävää, että ei joutunut tungeksimaan ruuhkassa. Päivän mittaan jonoja näkyi kyllä kertyvän talojen ulkopuolellekin, mutta nuo talot olimme onneksi jo ehtineet katsastaa. Sää oli aivan täydellinen messuilulle; pilvistä ja leutoa. Ei virrannut hiki, niin kuin viime vuonna Seinäjoella, mutta ei tarvinnut talojen välillä vetää takkia päälle tai avata sateenvarjoakaan. Perfect. Päätimme myös lounastaa "paremmassa teltassa", ja ruoka olikin erittäin maittavaa. Viime vuonnahan nautimme jonkinlaista pyttipannua paahtavassa auringonpaisteessa ampiaisia väistellen...

Isoja terasseja ja mielettömiä maisemia nähtiin.

Mitäs taloista sitten jäi mieleen? No, ainakin pimeät vessat (ja muutkin huonosti valaistut tilat)! Meillä on valaistusasiat vielä osin mietinnässä, ja tämän reissun jälkeen mietitään kyllä tarkasti valon tarve eri tiloissa. Winledillä oli tänäkin vuonna messuilla "Bloggaa ja someta" -kampanja, jossa voi saada ilmaisen valaistussuunnitelman ja valaisimet puoleen hintaan. Meillähän tosin on jo sisustussuunnittelijan tekemä valaistussuunnitelma, mutta ainakin sitä voisi tarkentaa ja juurikin miettiä niitä valovoimakkuuksia sun muita. Winlediltä meille olisi varmaan joka tapauksessa tulossa valaisimia, kun sähkärimme niitä edustaa.

Tässä yksi hyvin valaistu vessa; piti oikein ottaa kuva, vaikkei muuten ollutkaan mitenkään erityinen.

Odotin mielenkiinnolla messutalojen laattaratkaisujen näkemistä. Pettymys oli nähdä kosteissa tiloissa paljon omasta mielestäni tylsiä laattalattioita (eli sitä perinteistä 10 cm laattaa), jotka monesti eivät edes värin puolesta sopineet seinälaattoihin. Ymmärrän toki, että kaatojen takia pieni laatta on monesti käytännöllisin, mutta oli ne vaan aika blaah.


Tässä kaksi kuvaa tilasta, jossa laatat sen tyyppisiä kuin meille on suunnitteilla.
Aika jännä lasiseinäratkaisu; saunasta näkee pesutilan läpi järvelle.


Tämäntyyppistä seinää olen miettinyt suihkuseinäksi, mutta tummempana. Hmmm.

Seinät olivat usein maalattuja, ja aika monta "kirjavaksi sudittua" pintaakin näin, mikä oli kiva, koska sellaista ollaan harkittu olohuoneeseen portaiden taustaseinälle.



Nykyisen kotimme ruskeat värisävyt kyllästyttävät, ja uuteen taloon tulee todennäköisesti harmaampi värimaailma. Harmaata oli paljon messutaloissakin, tässä yksi mielestäni kaunissävyinen seinä.




Tapetteja tuntui olevan vähemmän, eivätkä ne pääsääntöisesti olleet kovin mieleenpainuvia. Parissa kohteessa kuitenkin oli käytetty tapetteja reippaammin, ja yhden autotallinkin takaseinän peitti omasta kuvasta teetetty kuvatapetti.


Tätä tapettia olen haaveillut makuuhuoneen seinään, mutta en todellakaan tällä tavoin ikkunaseinälle, jossa verhokin vielä
häiritsemässä...

Kivan reipas vessa! Tarpeeksi valoakin.

Autotalli/man cave


Toivoin näkeväni vinyylilattioita, koska sellainen on meille suunnitteilla, mutta omaan silmään ei osunut yhtäkään. Parkettia ja laattaa näkyi eniten, laminaattia muutamassa kohteessa. Yhdessä talossa oli lähes alkuperäisen haaveemme mukaista mosaiikkiparkettia (eri ladonnalla vain), tosin erikoisesti kylpyhuoneessa!




Keittiöt olivat juuri sitä, mitä olin lehdistä ja netistä jo etukäteen lukenut ja nähnyt. Aamiaiskaappeja, selkeitä linjoja, paljon mustaa. Ei kuitenkaan mitään, mistä olisi tullut uutta inspiraatioita. Eipä tullut juuri kuviakaan niistä siksi otettua.

Pihoilta en paljon odottanut, koska kuntta. Se oli tullut jo ennen reissua selväksi, että kunttaa on j-o-k-a puolella. Kieltämättä sopi hienosti maisemaan, varsinkin rantatonteilla, mutta kyllä ainakin lapsi/koiraperheellä pitää mielestäni vähän muutakin pihassa olla. Hupaisaa oli huomata, kuinka muutamassa pihassa oli pikkuruinen nurmipläntti, jota oli oikein ruohonleikkuurobotti laitettu ajelemaan. Etupihojen laatoituksia katseltiin sillä silmällä, koska meillä kaava kieltää asfaltin laittamisen pihoihin. Eniten silmää miellytti roomalainen ladonta vaimikäsenytoli.



Messuilla oli esittelyssä myös aika jännä betoninen puujäljitelmälaatta. Nähtävillä oli myös terassipöytiä, joiden kansi oli tehty näistä laatoista. Kaikkee ne keksii.




Kaikenkaikkiaan ihan kivat messut taas. Itse tykkäsin katsella sisustusratkaisuja, mies taas tutkaili mm. hälytysjärjestelmiä ja muita teknisempiä juttuja. Kai se on ensi vuonna taas mentävä, kun on vähän lähempänäkin messut, vaikka oma talo pitäisikin olla jo silloin valmis...

PS. Pahoittelen, että kuvissa ei lue mistä kohteesta mikäkin on. En tajunnut heti alussa, että olisi pitänyt aina taloon saapuessa ottaa kuva kohteen numerosta/nimestä, että olisi sitten kuvia selatessa tiennyt mistä kuvat ovat... 



1 kommentti:

  1. Mekin käytiin tietty messuilla ja olin kyllä pettynyt. Pääsääntöisesti aika tylsiä. Ihan muutama koti näytti kivalta. Seinäjoella oli mukavampi tarjonta.

    VastaaPoista