perjantai 28. heinäkuuta 2017

Anturat valettu!

Homma etenee. Rakennuspalvelu Hirviniemi on aloittanut työnsä siitä, mihin Vesto maansiirtotyöt päätti. Ja helppo oli kuulemma aloittaa anturoiden tekeminen, Hirviniemen mukaan he eivät olleet nähneet aikaisemmin niin tasaiseksi silotettua pohjaa kuin tontillamme oli. Turhaan ei Vestoa siis ole kehuttu. Katsotaan sitten kun lasku rapsahtaa aikanaan, paljonko se laatu maksaa.

Pienten lapiohommien jälkeen (lämpöputkia piti kaivaa hieman keskemmälle autotallin puolelta anturamuottien tieltä) anturamuotit saatettiin paikoilleen ja kohta ne olikin jo valettu. Samalla uima-altaan pohjaan oli laitettu routastyroksit ja valuverkko valmiiksi.

Kahtena iltana on tällä viikolla piipahdettu tontilla, ensimmäisellä kerralla oli anturamuotit paikoillaan ja toisella kerralla anturat valettu ja altaan pohja muovitettu, styroksit ja raudoitus ladottu. Tuntuu, että kummitukset käyvät tontilla hommissa - tavaramäärä tontin laitamilla lisääntyy, työvaiheet etenevät, mutta iltaisin ketään ei näy paikalla ja paikat on siivottu viimeisen päälle. Upeaa toimintaa toistaiseksi.

Anturoita, teräksiä, letkuja, putkia, kaivoja.

Uima-altaan pohja paikoillaan odottamassa valua. Päässä oleva uloke on altaan tekninen tila, johon tulee terassiin asennettavan saranoidun kannen alle hiekkasuodatin, kiertovesipumppu ja lämmönvaihdin.


Talomme antura valettuna. Keskellä on lämpökanaalin kärsä autotallista asunnon puolelle, keltaista letkua sähköjohtojen tuomiseksi autotallin teknisestä tilasta ja etualalla punakorkkinen viemäriputki. Taustalla talon runkoon tulevat 350 mm EPS-valuharkot sekä 200 mm betonivaluharkot kantavaan väliseinään.


3 kommenttia:

  1. Hienoa ja mukava kuulla että siistiä työporukka.

    anturan sisällä voi jo tallustella. Itselle on tullut näinä kahtena kertana tunne, että jopas on pieni talo (en osaa jotenkin hahmottaa koko tilaa ilman seiniä)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Sen lisäksi, että louhinttakiveä on viety rutosti pois tontilta, erilaisia murskeita on ajettu tontille tällä hetkellä 550 tonnia. Paljonkohan on kokonaismenekki (ja lasku), kun viimeisetkin täytöt on tehty?

    VastaaPoista