Sivut

torstai 19. heinäkuuta 2018

Uima-allas olis kiva

Raksan myöhästyminen harmittaa näillä helteillä tavallistakin enemmän, kun uima-altaan ranka töröttää pihalla ilman aikomustakaan valmistua uintikuntoiseksi ennen helteiden päättymistä. Täällä me hikoillaan raksamiesten kanssa, kun taas mieheni lähti reiluksi viikoksi Norjaan seisoskelemaan jokeen. No, raksalla ei ole onneksi kuitenkaan tuskaisen kuuma, kun ilmastointi on jo toiminnassa.

Minä nyt sitten miehen käskystä pätevästi valvon raksaa. Hehe. Lisäksi olen yrittänyt olla hyödyksi puuhastelemalla taitotasolleni sopivien hommien parissa. Mielestäni selviydyin oikein mallikkaasti esimerkiksi muovitulppien laittamisesta ovenkarmeihin. Saattaa silti olla, että läsnäolostani on enemmän haittaa kuin hyötyä, kun häiritsen raksamiehiä pälpätykselläni...

Niin tai näin, raksa lähestyy asumisvalmiutta. Hyvä niin, koska mummulamajoituksen armonaika on loppumaisillaan. Toivon mukaan sähkärit saavat tällä viikolla loput työnsä tehtyä, niin aletaan olla aika lähellä muuttolupaa. Täysin keskeneräisen saunan ja pesuhuoneen lisäksi on toki vielä muutama pienempi homma listalla, kuten esimerkiksi ne perinteiset listat. Alunperin haaveilimme listattomasta talosta, mutta kyllä ainakin (pieniin) lattialistoihin joudutaan taipumaan. Rappari-maalarimme innostui kuitenkin ajatuksesta tehdä ovet listattomina, joten sitä kokeillaan. Jos ei onnistu, laitetaan mahdollisimman huomaamattomat listat.

Monitoimihuoneen ovenkarmi ja toiveikas tasoitus.

Laitetaan nyt vielä pari räpsäisyä keittiöstä, jossa on enää vain vähän sähkötöitä tekemättä, ja pari ovea uupuu (lomakauden takia saattavat uupua aika pitkään). Tuo liesituulettimen alaslaskun tekeminen oli muuten aikamoinen operaatio, mutta ehkä mies kirjoittelee siitä perusteellisemmin joku päivä.


Aamiaiskaappi taitto-ovella.

Ja hei katsokaas tätä; ekat muuttolaatikot on jo purettu!

3 kommenttia:

 1. Tuossa listattomassa ovenkarmissa tarvii pienen akryylimassasauman karmin ja seinänpinnan väliin koska perinteinen kittaus halkee aivan varmasti kun puukarmi elää eritahtia tasoitetun seinän kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Tämä on tiedossa. Ja ilmeisesti jotkut tahot ovat jo päättäneet, että ohuet ja pienet listat kuitenkin laitetaan...

   Poista
 2. Teillä näyttää olevan samanlainen aamiaiskaappiratkaisu joka meillekin tulossa. Mikä tuo teidän kiskomekanismi on ja kuinka hyvin on toiminut?

  VastaaPoista