Sivut

perjantai 25. toukokuuta 2018

Laattoja ja saumoja, osa 3

Saumalaastigate valkoisten laattojen osalta on vihdoin ohi. We have a winner: Weberin Marble.

Weberin Marble. Saumausjälki ei-ammattilaisen. ;)

Viides kerta toden sanoi... (Sori, ylivalottunut kuva.)

Yläkerran suihkun jokikivimenetys ei enää harmita juurikaan, koska löysin nopeasti kivan laatan tilalle. Sain taas Vehoniemen Laattamyymälässä hyvää palvelua, kun törmäsin paikalle kertoen murheellisen tarinan jokikiven sopimattomuudesta. Luottomyyjämme Pertti katsoi kantamaani isoa lattialaattaa, johon yhteensopivaa pikkulaattaa hain, ja nosti telineestä näytille harmaan kivikuvioisen mosaiikkilaatan. Se oli täydellinen! Sitä oli myös sopivasti varastossa, joten sain ostaa loput heti mukaani.

Vasemmalla Porcelaingres Just Cementi Grey, oikealla Monocibec Dolomite Moon Mosaico.

Suihkukopperossa on aika jyrkät kaadot, minkä takia pikkumosaiikki on hyvä valinta. Siivouksen kannalta ei sitten ehkä olekaan, mutta onhan meillä höyrypesuri -- ja mies, joka on höyrypesurin ihan itse ostanut.

Tänään saatiin myös alakerran vessojen lattialaatat. On ne mageet, vaikka itse sanonkin!

Mark Graphite Mosaico Esagono 

Loppuhuipennuksena vielä kuva meidän mahtavasta oranssista kuraeteisen nurkasta. Jos tää olis face, laittaisin monta sydänsilmäemojia!

Saumat vielä puuttuvat, mutta Kiillon Roosa vaikuttaa ok vaihdoehdolta.


3 kommenttia:

 1. Empä olisi arvannut että valkoisten laattojen sauman valitseminen on noin vaikeaa. Itse yleensä vain kuin saumanvalmistaja on tiedossa (vesieristetyissä kohteissa vesieristeen valmistaja, kuivissa tiloissa tykkään käyttää Miran saumalaasteja koska ne on testaamistani saumauskamppeista ylivoimaisesti parhaan näköisiä ja helpoimpia levittää) katson mallitikuista laatan väriä lähimpänä olevan sauman ja se on siinä.

  Tykkään, vessan lattialaatta on kyllä tyylikäs ja mukavan erilainen verrattuna totuttuun 10x10:iin.

  Oranssi on kanssa hyvä, varsinkin tuo tiililadonta on upea. Tuota pienempää laattaa olisi voinut käyttää vaikka enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän valkoinen seinälaatta on ehkä vähän "hankala" valkoinen (harmahtava). Oli kova työ löytää valittuun harmaaseen lattialaattaan sopiva valkoinen seinälaatta; ihmeesti ne sävyt voivat riidellä, vaikka puhutaan niinkin selkeistä väreistä kuin harmaa ja valkoinen! Kovasti kyllä ihmeteltiin sitä, että ne mallitikkujen värit poikkesivat välillä toosi paljon oikeasta sävystä!

   Voi kuule, kyllä olisin laittanut molemmat seinät tuota minibrickiä -- sen hinta vain oli lähes nelinkertainen(!) isoon laattaan verrattuna... Mies oli ensin, että ei tod oteta noin kallista laattaa, mutta sain sen suostuteltua yhteen seinään. Sitten kun laatat saapuivat raksalle, mies kysyi, että miksi ei otettu tätä upeaa minibrickiä molempiin seiniin?! :D

   Poista
  2. Se voi olla tuo kiiltoaste mikä vaikuttaa noissa väreissä.

   Siinä se vanha fysiikanlaki taas nähtiin :D Kyllä se niin on että tyylikkyys menee (yleensä) hinnan edelle. Itse ainakin niin jääräpää että kun näen jotain mihin ihastun niin on todella vaikeaa enään löytää korvaavaa tilalle.. Yleensä aina jos ostat jonkun kalliin laatan tms niin et ikinä jälkeenpäin kadu miksi tästä tuli näin paljon maksettua. Aina miettii lähinnä jos ottaa jonkun huonomman vaihtoehdon miksei maksanut vähän lisää siitä täydellisesti. Onneksi pinnat on sentään vaihdettavissa jälkeenpäinkin

   Poista