maanantai 21. toukokuuta 2018

Kuulumisia raksalta

Ajanpuutteen ja hieman hankalan välimatkan takia meidän ei ollut tarkoitus itse tehdä paljoakaan raksalla. Tällä hetkellä ajanpuute tarkoittaa kuitenkin sitä, että raksaamisaika uhkaa loppua lyhyeen pakottavan muuttopäivän (viimeistään 24.6.) lähestyessä. Niinpä mies on joutunut käärimään hihojaan ja köröttelemään raksalle jo useampana päivänä tekemään sekalaisia hommia. Itse olen kyllä vakuuttunut, että rakas mieheni osaisi tehdä vaativampiakin töitä, mutta hän on toistaiseksi halunnut pysytellä apumiehen roolissa.

Tilanne tällä hetkellä on se, että olohuonetta lukuunottamatta kaikki seinät on tasoitettu ja pohjamaalattu. Yläkerran kylppärissä on seinät laatoitettu, seuraavaksi ovat vuorossa lattialaatat. Hommaa siis vielä piisaa. Seinälaatat pitää vielä laittaa kuraeteiseen ja pesuhuoneeseen, sekä lattialaatat kodinhoitohuoneeseen, alakerran vessoihin, saunaan ja pesuhuoneeseen. Ja sitten se vinyylilankku lähes kaikkialle muualle. Sattuneesta syystä meille tilattiin liimattava vinyylilankku, mikä vielä vähän hankaloittaa työtä superhypertasaisella pohjavaatimuksellaan...

Sisäkatot tullaan laittamaan kesäkuun ekalla viikolla, leijuportaat toisella. Kiintokalusteet (keittiö, kodinhoitohuone, eteinen ja komentokeskus) on tilattu asennettavaksi näillä viikoilla myös, muistaakseni.

Alakerran makuuhuone; tulevat maalisävyt teipattu seinään.

Tämä näkymä on tuntunut pysyvän samana viimeiset kolme kuukautta! Oikealla seinällä töröttävät johdot porrasvaloja varten.


Gradon Lauri oli tänään tekemässä viimeiset mittaukset portaiden ja lasikaiteiden tilausta varten, ja pienoista huolta aiheutti porrasseinän jonkinlainen paikallinen muhkuraisuus. Jospa sen jotenkin saa tasoitettua.
Alunperinhän olin sitä mieltä, että en halua erillistä käsijohdetta pilaamaan kaunista portaikkoani. Kuitenkin miettiessäni portaita ylös ja alas ramppaavia lapsiani tulin siihen tulokseen, että käsijohde voisi edes hiukan vähentää lasikaiteen ja (valkoisen) seinän lääpintää. Saattaa tosin olla toiveajattelua. Lisäksi korkeanpaikankammoiset voisivat tarpeen mukaan tukeutua käsijohteeseen, joten tätini saattaisi sittenkin uskaltautua yläkertaan. (Hän kun on vannonut, että jos meille tulee leijuportaat, ei häntä yläkertaan saa!)

Ehkä pystyisin kuitenkin tuon käsijohteen kanssa elämään? Kuva: Grado


Rappari-maalarimme ilmeet olivat näkemisen arvoiset, kun esittelin valitsemiani värejä eri huoneissa.
"Niin, ja TÄSSÄ huoneessa KAIKKI seinät ovat eri väriset!"
"Jaahas, olen minä joskus kahdella eri värillä huoneen maalannut, mutta en nyt sentään neljällä..."

Niinpä lätkittiin teipillä seiniin kiinni Banaani, Helinä, Cumulus, Leivos, Hiljaisuus, Capri, Takorauta ja Basaltti.

Maalarin muistilappu. Tietävätpä raksamiehet olla hissukseen. ;)

Seinäpönttöjen asennuselementit ovat nyt paikoillaan, ja täytyy kyllä ihmetellä miten paljon vessat tuntuivat pienenevän, kun koteloinnit tehtiin ylös asti. Alakerran makuuhuoneen vessaan tuli tästä syystä vähän hassu ikkunalauta, mutta en halunnut katkaista tähän tulevan tapetin kuviota ylimääräisellä hyllyllä.Saumalaastigate on loppusuoralla; mies teki tänään viidennen koesaumauksen valkoiselle laatalle. Jännitys tihenee; joko kohta pääsevät aikuistenoikeesti saumaamaan...

4 kommenttia:

 1. Tästä on niin mielenkiintoista lukea, vaikkei taloprojekti ole itselle juuri nyt ajankohtainen. :) Kirjoitat kivasti ja yksityiskohtaisesti – ja kodista tulee varmasti upea!

  VastaaPoista
 2. Leijuportaat näyttävät mahtavilta. Olen harkinnut niitä myös meille - pitäisikin jo tarjousta pyytää. Nykyisessä talossa meinasin jättää käsijohteen pois seinän puolelta, mutta lopulta se laitettiin kuitenkin ja tottuihan siihen. Seinät ja kaidelasit ovat lasten jäljiltä täynnä jälkiä joka tapauksessa (kun lapset harvemmin käyttävät kaidetta..), mutta usein iäkkäämmät vieraat nappaavat kaiteesta kiinni. Kiva seurata rakennusprojektianne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaide maalataan samalla sävyllä kuin seinä, eli toivon, että se maastoutuisi edes kohtalaisen hyvin siihen... ;)

   Poista