keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Laattoja ja saumoja osa 2

Täydellisten saumalaastien metsästys jatkuu. Kukapa olisi arvannut, että tähänkin voi kuluttaa näin paljon aikaa... Jotkut asiat vain haluaa tehdä perusteellisesti; niinpä mies on askarrellut useamman koekappaleen kipsilevyn palasesta ja laatta+saumalaasti -yhdistelmästä. Näitä on sitten raijattu kotiin eri valaistusolosuhteissa ihmeteltäviksi.

Iskä askartelee lasten kanssa.


Meidän valkoinen seinälaatta (Porcelaingres Just Grey Super White) ei nimestään huolimatta todellakaan ole mikään supervalkoinen, vaan ennemminkin harmahtava. Sen kanssa on nyt käytännössä testattu kolme saumalaastia, joista yksi oli liian harmaa ja kaksi liian valkoista.

Laatta näyttää ihan harmaalta valkoisen sauman vieressä.

Piipahdinpa sitten Vehoniemen laattamyymälään etsimään parempaa vaihtoehtoa. Miran valikoimista näytti löytyvän täydellinen sävy -- ainakin mallipuikossa väri täsmäsi todella hyvin laatan kanssa. Toivomme, että tämä olisi hyvä myös oikeassa elämässä.

Oikeanpuoleinen malli on todennäköisin voittaja.


Harmaa lattialaatta (Porcelaingres Just Cementi Grey) oli helpompi mätsättävä; jo toisella yrityksellä löytyi mielestämme täydellinen vaihtoehto.

Weberin Deco Grey it is.

Pirteän oranssien laattojemme kanssa joudutaan tekemään kompromissi, koska kivaa vaaleanoranssia saumalaastia nyt ei vain ainakaan tähän hätään löydy. Toivomme, että Kiillon Roosa toimii edes kohtalaisesti.

Kun mikään vaihtoehto ei ole niin hyvä kuin toivoisi... Kuvassa Miran valikoimaa.

Ja koska aikaa ja energiaa ei taida enempää riittää tähän saumalaastiprojektiin, valikoitunee suihkuseinälle ja alakerran vessojen lattioihin näppituntumalla "joku tumma" sauma.

Lisää kuvateksti

Valitettavasti meidän laattavalintaprosessi ei kokonaisuudessaan sittenkään ole vielä taputeltu. Kävi nimittäin niin, että yläkerran suihkukoppiin kauan haaveilemani jokikivi saatiin vihdoin tilattua, mutta kukaan ei ollut muistanut vihjata neitsytrakentajille, että tällainen normaalia paksumpi kivi olisi pitänyt ottaa huomioon jo lattiaa valaessa... Kätevää ei ole, jos suihkuosaston lattia on korkeammalla kuin muun kylpyhuoneen. Pitänee siis etsiä uusi laatta suihkuun ja koristella tällä jokikivellä sitten vaikkapa kiukaan tausta saunassa.

Jos jotain tällaista. (kannustalo.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti