maanantai 19. kesäkuuta 2017

Laattojen ihmemaassa

Käytiin tässä yksi päivä Vehoniemen laattamyymälässä Kangasalla ihmettelemässä valtavaa laattavalikoimaa. Sisustussuunnittelija oli jo aiemmin ehdottanut meille isoksi lattialaataksi (mm. kodinhoitohuoneeseen, pesuhuoneeseen ja yläkerran kylppäriin) Porcelaingresin Urban-laattaa. Kummasti ne Porcelaingresin laatat meitä kyllä puoleensa vetivät siellä laattamyymälässä!

porcelaingres.com

Siinä sitten pyöriteltiin niitä mallilaattoja, eikä osattu päättää, että mikä malli ja mikä väri ja mikä koko nyt sitten paras olisi. Kovin valkoista lattialaattaa vierastan, koska siinä näkyy mielestäni esimerkiksi hiukset ja muut roskat inhottavasti. Kovin tummaakaan ei kuitenkaan haluttaisi. Vaalea harmaa - harmaasävyinen valkoinen - greige  -- joku tällainen varmaan?

porcelaingres.comporcelanosa.com


Vähän yritin katsella seinälaattojakin, mutta vaikeaa oli taas! Kylppäriin ja pesuhuoneeseen on todennäköisesti tulossa valkoiset seinälaatat, mutta kuinka valkoiset ja olisko jotain struktuuria vai ei? Pesuhuoneen suihkuseinästä ollaan ajateltu tummaa, ja siihen haluaisin jotain jujua; blingblingiä,  mosaiikkia tai ehkäpä jopa luonnonkiveä? Saunaan kiukaan taustalle on tällaista tulossa joka tapauksessa:

netrauta.fi

Luonnonkivimosaiikki suihkuseinällä miellyttäisi myös silmääni.

rakentaja.fi

Alakerran vessojen lattioihin mies haluaisi kovasti mosaiikkilaattaa (sellaista 4-5 -senttistä, ei ihan pikkumosaiikkia). Koska taloudessamme vaikuttaa kaksi miespuolista asukasta, joista toinen on vielä taaperoiässä, mietityttää itseäni vessojen lattioiden siivoamiskysymys... Kysyinkin sitten tältä mosaiikkilaattojen ystävältä, että onko hän ajatellut itse moppailla vessojen lattioita kuinka usein. Ehkä siihen voi jonkun suoja-aineen laittaa siivoamisen helpottamiseksi??

Myymälää voin mainostaa lapsiystävälliseksi; 5-vuotias viihtyi lasten nurkkauksessa lähes tunnin itsekseen, ja lopuksi myyjä antoi pienelle asiakkaalle ihasteltavaksi "glitterisauma-aine" -esitteen. Tai ehkä tämä olikin vain ovela markkinointikikka, sillä minä itse innostuin asiasta enemmän kuin lapsi, ja nyt mietin kuumeisesti, että mihin kaikkiin laattoihin moista blingblingiä voisikaan yhdistää!

staffordshiresilicones.com

Käynnin lopputulos oli kuitenkin pääpiirteissään se, että asiaan (ja myymälään) on palattava sisustussuunnittelijan kanssa. Monessa sisustusasiassa mielipiteeni ovat selkeät ja päätökset ovat olleet melko helppoja, mutta näitä laattoja en jotenkin osaa pistää minkäänlaiseen järjestykseen päässäni.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä päätöksen tekoon, eihän teillä ole vielä kiire. Ihan rauhassa otatte vaan kotiin laattamalleja ja asiaa pohditte. Kannattaa miettiä näkökulmaa, että laatat sopii talon muuhunkin tyyliin ja henkeen ts. kokonaisuuteen (ellei sitten halua tehdä vaikka wc:stä jonkun pirteän erilaisen yksityiskohdan sekin toki mahdollista).


    Röpelöisiä tai karkeita pintoja ja vaaleita saumoja välttäisin jos mahdollista ihan puhdistettavuuden takia (etenkin jos pieniä poika ja pissavahinkoja pitää siivoilla).

    Varmasti on kaikenlaisia litkuja olemassa mitä voi laittaa, mutta niiden turvallisuudesta en ole varma (esim. kivimosaiikille suoja-ainetta, meilä oli vanhassa kodissa ammeen ympärillä kivimosaiikkia ja suihkushampoo nurkka)

    VastaaPoista
  2. Täältä peukut Urban-laatoille :) Meillä tulee se vaalean harmaanruskea Ivory-väri kompromissiratkaisuna (valk. vs. greige), ja sitähän tuleekin sitten lähes kaikille lattiapinnoille makuuhuoneita ja pikkuvessaa lukuunottamatta sekä myös pesuhuoneen seinille. Mosaiikkilaattaa oli edellisen kodin vessoissa ja valitettavasti vaan ne pikkupoikien lirut pöntön ympärillä imeytyivät sinne saumoihin tuoksuefekteiksi...Vaan olihan se kaunis lattia kyllä.

    VastaaPoista