maanantai 5. helmikuuta 2018

Ihmeen paljon hommaa, vaikka ei itse tehdä mitään

Täytyy kyllä hattua nostaa heille, jotka itse rakentavat talonsa, edes osittain - varsinkin jos yhtälössä roikkuu mukana lapsi tai useampi. Mehän emme osallistu rakentamiseen ollenkaan (jos nyt ei paria autotallin seinän maalausta lasketa), mutta silti tuntuu menevän suurin osa vapaa-ajasta raksajuttujen parissa! Teen itse vajaata työviikkoa, joten yhtenä päivänä viikossa minulla on 5,5 tuntia ihan vapaata (lapset päiväkodissa), mikä on ollut näppärää raksajuttujen hoitamisen kannalta. On ihan turhaa kuvitella, että pystyisi lasten kanssa menemään johonkin palaveriin tms. Tarpeeksi haastavaa on jo puhelimessa puhuminen kotona, kun jälkikasvu on paikalla. Eräänäkin aamuna sähkäri soitti jotain kysyäkseen, ja jouduin lukitsemaan itseni vaatehuoneeseen kuullakseni puhelusta edes osan, kun kolmivuotiaamme karjui pää punaisena oven toisella puolella.

Viime viikkoina illat - ja osin päivätkin - ovat kuluneet mm. pistorasioiden ja valokatkaisijoiden paikkoja ihmetellessä. Kuinka paljon aikaa voi tähänkin kuluttaa?? Jotenkin sitä luulisi, että palaveerattuani näistä syksyllä sisustussuunnittelijan kanssa ja sitten vielä sähkärin kanssa, olisi homma jo selvä. Pari kertaahan on jo käyty niitä rasioiden paikkoja seiniin piirtelemässä, mutta nämä ovat sellaisia asioita, joista halutaan olla aivan varmoja. Hirveä mietintä, ettei sitten vain puuttuisi pistorasioita mistään oleellisista paikoista, ja ettei olisi valokatkaisijat väärissä paikoissa.

Se päätöksenteon vaikeus...

Keittiön saarekkeen ylle tuleva alaslasku (liesituuletinta varten) on aiheuttanut päänvaivaa, ja Pete on kuluttanut jokusen tunnin sen koon, muodon ja sijainnin suunnitteluun. Hieman hankalassa paikassa sijaitseva liesituulettimen hormi on ollut rajoittavana tekijänä. Kuten allaolevasta kuvasta näkyy, alaslaskun katossa kiinni oleva runko-osa on pienempi kuin "lippaosa", jotta lipan päälle saadaan laitettua ledinauhat epäsuoraa valaistusta varten. 

Kuva: Winled

Naurettavan kauan voi saada kulutettua myös pienempien valintojen tekemiseen. Koko eilisilta meni wc-pönttöjen huuhtelupainikkeita ihmetellessä. Vaihtoehtoja on kaksi (Geberit Sigma30 ja Sigma01), ja niissä vielä muutama värivaihtoehto. Ilmeisesti myös Geberit on sitä mieltä, että kyseessä on tärkeä valinta.

Tätä vihkosta selattiin eilisilta...


Laatat on vihdoin saatu tilattua, mutta väliovien tilaus on jäänyt vieläkin roikkumaan. Valaistussuunnitelma on ehkä vihdoin päivitetty lopulliseen malliinsa. Sisäkattojen (vinyyli- eli stretch-katto) tekijä on valittu. Seuraavaksi on vuorossa terassilasituksen kilpailutus.

2 kommenttia:

  1. Hih, voin niin samaistua tuntemuksiin lasten kanssa rakentamisesta! Hieman säätämistä välillä.. :D Meillä myös kovasti pohdinnassa pistorasiat, kytkimet sekä valaistus. Aika monta iltaa on mennyt niitä pähkätessä. Virtuaalista vertaistukea täältä suunnasta siis saatavilla!

    Teillä on projekti jo kivassa vaiheessa! Meillä päästään (ehkä) vasta parin viikon sisään aloittamaan väliseinien rakentaminen. Perästä tullaan.. :)

    T.Anni-Maaria / Puinen passiivikoti

    VastaaPoista