sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Laattapohdinnat jatkuvat

Laatoista on ollut jo aiemminkin puhetta. Samoilla linjoilla ollaan edelleen, mutta erityisesti pesuhuoneen suihkuseinä on ollut hankala päätettävä. Siihenhän oli mietitty mm. tummaa luonnonkiviseinää.

Eräänä päivänä piipahdin sitten paikallisessa Laattapisteen myymälässä ja ihastuin ikihyviksi Porcelanosa-merkin Venis-sarjan Park-laattaan:

casadegarcia.ru

Laattaa saa luonnonvalkoisen ja harmaan eri sävyissä. Pälkähti päähäni, että voisiko tätä laittaa (tummanharmaana) suihkuseinälle? Laatta oli niin kiva, että mietin jospa laittaisikin samaa laattaa valkoisena vaikkapa yläkerran kylpyhuoneen peiliseinälle...

ss
Tässä tumma laatta myymälän esittelytilassa:


Valkoinen laatta:Erehdyin sitten kysymään myyjältä, josko heillä olisi tähän sopivaa lattialaattaa. Kovin oli vaikeaa moista löytää, eikä yhtäkään isoa (60x60) laattamallia kokeiltavaksi ollut. Siinä sitten jotain pikkulaattoja yritettiin mallata seinätelineen vieressä. (Vehoniemen laattamyymälässä kaikki lattialaatat ja useimmat seinälaatatkin löytyivät irrallisina, jolloin niitä oli helppo siirrellä ja kokeilla niiden yhteensopivuutta.) Sitten yritin ehdottaa, että jospa Porcelanosalla olisi jotain yhteensopivia lattialaattoja? Myyjä ei sitten kuitenkaan edes internetistä kyennyt tätä selvittämään, mutta ojensi kuitenkin minulle käyntikorttinsa ja pyysi laittamaan viestiä sähköpostiinsa, niin voisi sitten tutkia asiaa paremmalla ajalla! Ookei... Asiakaspalvelussa siis hieman hiomista vielä.
Ajelin kotiin, avasin tietokoneen, ja meni ehkä kaksi minuuttia, että olin Porcelanosan sivuilta ladannut heidän Venis-sarjan laattaesitteensä. Siellä oli Park-sarjan kohdalla oikein suositeltu Newport-lattialaattaa yhteensopivaksi. Oma apu paras apu.

Newport tumma harmaa:

tegels.com
Vai Newport vaalea harmaa:

tegels.com

Newport valkoinen (pesuhuoneen muille seinille?):

labtile.ruSeuraavaksi otin yhteyttä sisustussuunnittelijaamme Annaan, joka lupasi selvittää, saako näitä Newport-lattialaattoja Suomesta ylipäätään. Vastaus oli, että saa. Hinta sitten olikin hiukan suolainen; ei ehkä budjettia tehdessä ajateltu kuitenkaan yli sadan euron neliöhintaisia laattoja hankkia. Uuh, olin jo ehtinyt ihastua Venis-sarjaan (monia ihania laattoja!) ja suunnitellut, että sieltähän vois ottaa vaikka kaikki laatat, mutta ehkäpä ei sittenkään. Ulkomailta voisi kyllä saada tilattua huomattavasti halvemmalla, mutta selvitellään nyt vielä, että mitä ylipäätään halutaan ja mihin.2 kommenttia:

 1. Kivannäköinen tuollainen eläväpintainen laatta! Meidän hoodeilla on niin kalkkinen vesi, että täällä tuollaiset jäävät vain haaveeksi. Ihan peruslaatankin puhtaanapito tuottaa harmaita hiuksia. :/

  Satuin muuten tänään googlettelemaan laattamallia, joka eilen bongattiin kalustesuunnitteluvisiitillä. Oli vähän saman tyyppinen kuin nuo sinun vaihtoehdot ja hintakin jäänee reilusti alle 100€/neliö. Tässä linkki valmistajan sivuille jos kiinnostaa:
  https://www.supergres.com/en/your-home-4/floor-tiles/item/1068-story

  Me ihastuttiin tuohon Ivory-sävyyn, on meillä aika potentiaalinen vaihtoehto lattialaataksi!

  Tsemppiä valintoihin! :)

  Anni-Maaria / Puinen passiivikoti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meilläkin sisätyömies kirosi, että suihkuseinälle ei pitäis laittaa mitään mosaiikkeja sun muita hankalasti puhdistettavia... Katsotaan nyt mihin sitten lopulta päädytään. Kiitos linkistä, tutustutaan!

   Poista