tiistai 17. lokakuuta 2017

Hanavalintoja ja sen sellaista

Tällä viikolla päätöksenteon kohteena ovat olleet hanat ja muut vedellä lotraamiseen liittyvät tarvikkeet. Alunperin kuvittelin, että valintamme tulevat olemaan aika perinteisiä (jos ei nyt ihan Oraksen Safira, niin melkein kuitenkin), joten yllätyimme, kun hanavalikoimia ihmetellessämme meitä molempia oudosti viehätti hieman erikoisempi hanamallisto. Kyseessä oli Hansgrohen Talis Select S.

hansgrohe.com


Vaihtoehtona on myös "kahvallinen" malli Taliksesta, jos painettava systeemi alkaa epäilyttää.
netrauta.fi

Jokin tässä muotokielessä meitä puhutteli, mutta itseäni alkoi mietityttää, että osaavatko vieraat  painettavaa hanaa käyttää?! Olin suunnitellut, että eteisen vessaan tulisi kosketusvapaa hana, mutta tämä painettava sopisi kyllä sinnekin. Pikkuiseen vessaan kun tulee pikkuinen allas, jonka lyhyellä sivulla hana sijaitsee, minkä takia mielestäni tavallista hanaa olisi hankalampaa käyttää. Nyt on siis päätettävä, tuleeko tuo painettava malli vai tämä kosketusvapaa FM Mattssonin 9000E Tronic. 

netrauta.fi
Keittiön ja kodinhoitohuoneen pesuallashanoissa mentiin kuitenkin normimeiningillä, eikä innostuttu mihinkään kovin erikoiseen. Vaatimuksenani oli ulosvedettävä juoksuputki, mikä kätevästi pienensi valikoimaa.

Keittiön hanaksi tulee Grohe Zedra:

netrauta.fi


Kodinhoitohuoneeseen Hansgrohe Focus:

netrauta.fiKuraeteisen suihkua valitessa kriteereitä olivat: 1) helppokäyttöinen myös lattialla kyykkiessä 2) juoksuputkea ei tarvitse olla (kodinhoitohuoneen iso allas ja korkea hana ovat ihan vieressä) ja 3) itse suihkupään pitää olla kätevän kokoinen (ei mikään lautanen). Tähän yhdistelmään päädyttiin:
Hansgrohe Talis E suihkuhana + Hansgrohe PuraVida 120 käsisuihku. (Kuvat: netrauta.fi)

Varsinaisia suihkuja etsiessä törmättiin pariin ale-kappaleeseen Hansgrohen Croma Select S 180 
-mallista ja tartuttiin tilaisuuteen. Yläkerran suihkuksi sitten ehkä sama malli 160-koossa.

netrauta.fi


Wc-pönttövalinta oli tehty jo aiemmin: IDOn Seven D Image.

netrauta.fi

Huuhtelupainikkeissa täytyy vielä valita näiden kahden väliltä:

Geberit Sigma 30 (ahlsell.fi)

Geberit Sigma 20 (ahlsell.fi)Lopuksi vielä pesualtaat. Keittiön allas on valittu jo keväällä: Stala Combo kaatoaltaalla.

stala.fi

Kodinhoitohuoneeseen sama, mikä meillä on tällä hetkellä, eli Franke Tiira.

netrauta.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti