Sivut

tiistai 8. tammikuuta 2019

Eteisen rimaseinä

Nyt kun viimeinenkin tekosyy (joulukiireet!) blogihiljaisuuteen on mennyttä, lienee syytä toimeentua. Aloitetaan eteisen rimaseinästä, josta jo aikaa sitten lupailin kirjoittaa.

Rimaseinää meille ehdotti sisustussuunnittelijamme Anna. Ihastuimme ajatukseen heti 3D-kuvat nähtyämme. Ainoa muutos, jonka suunnitelmaan halusin, oli rimojen väri. Valkoisen sijaan halusin rimat puunvärisenä. Rimaseinä suunniteltiin ulottuvan eteisestä keittiön puolelle kylmäkalusteisiin asti. Ruokakomeron oven toteutusta mietittiin jonkin aikaa, ja sitten päädyttiin siihen, että myös ovi peitetään rimoilla, jolloin se ikään kuin maastoutuu seinään. Eteisen puolella pikkuvessan ovi sen sijaan jätettiin ihan normioveksi, että on sitten vieraidenkin helpompi vessaan löytää!


Kuva: Anna Tuohimaa OMAdesign
s
Kuva: Anna Tuohimaa OMAdesign

Kun rimoja lähdettiin ensimmäisen kerran tilaamaan, ei tullut mieleen, että tässä(kään) tapauksessa ei halvalla hyvää saa. Edullisimman tarjouksen mukaan mentiin, mutta jouduttiin nopeasti toteamaan, että näistä vinkuroista ei rimaseinää saa tehtyä. Ilmeisesti myyjäkin oli ollut liikkeellä kokeilumielellä, koska reklamoimme asiasta, emmekä laskua maksaneet, mutta myyjä ei lupauksista huolimatta ikinä hakenut rimojaan pois -- tuolla ne lojuvat odottamassa jotain sopivaa askartelukohdetta...

Uusi yritys onnistui paremmin, ja suositusten perusteella valitulta myyjältä saatiin hyvälaatuisia rimoja. Olihan sielläkin muutama käyrä mukana, mutta lisätilauksen jälkeen saatiin seinä lopulta valmiiksi. Rimat ovat oksatonta mäntyä, ja ne käsiteltiin Osmocolorin öljyvahalla (sävynä Kuusi). Mittausten ja mallausten jälkeen sopiviksi sahatut rimat liimattiin ja naulattiin pohjamaalattuun seinään (ja ruokakomeron oveen).

Stretch-katto mitoitettiin rimaseinän kohdalla niin, että rimat jatkuvat katon reunan ohi sen yläpuolelle. Katon reunaprofiilissa on led-valonauha.


Rimaseinä ulko-ovelta päin. Valkoinen ovi johtaa pikkuvessaan, lasiovi (vielä keskeneräiseen) pesuhuoneeseen.

Keittiön puoli. 


Ruokakomeron ovi sulautuu aika hyvin seinään. 

Ruokakomeron ovessa on ns. rullasalpa, eli ovi avautuu vetämällä. Alunperin oli tarkoitus hankkia jonkinlainen huomaamaton vetokahva, mutta toistaiseksi ollaan pärjätty ilmankin, kun noista rimoista saa aika hyvin otteen.


Valokatkaisijat "upotettiin" rimaseinään.

Nyt joulun aikaan rimaseinä palveli kätevästi joulukalenterin taustana ja myös (joka vuosi harvinaistuvien) joulukorttien kiinnityspaikkana.


5 kommenttia:

 1. Moikka! Mistä kautta löysit hyvää rimaa seinää varten? :) Näyttää superhyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parkanon listatehtaalta tulivat rimat. Kiitos kehuista!

   Poista
  2. Wau upea lopputulos! Mitä puuta rimat ovatkaan ja mitkä ovat riman mitat (leveys, syvyys)?

   Poista
 2. Kaunis rimaseinä! Mites tuo rimoittamaton ovi? Onko karmien ja seinään väliin jäävä rako peitetty jollain niin ettei se rimojen välistä näy? Tällainen olisi itselläkin aikomus toteuttaa mutta kovasti tarvii vielä neuvoja😊

  VastaaPoista
 3. Hieno on. Onko rimat liimattu (ja millä liimalla, mikä pohjamaali liimalle) vai naulattu (kun lähikuvassa näyttää naulanreijiltä)? Va minkä kokoiset nuo rimat on?

  VastaaPoista