Sivut

lauantai 17. helmikuuta 2018

Mummula naapurissa

Kuten aiemmista blogipäivityksistä on saattanut huomata, naapuriimme rakentuu mummula.

Somasti vierekkäin

Näkymä naapuriin äidin talon ovelta.

Olen jo vuosien ajan haaveillut siitä, että voitaisiin äidin kanssa asua lähekkäin. Lisäksi näinä ruuhkavuosina lastenhoidolliset hyödyt tällaisesta järjestelystä ovat merkittävät. Jatkossa taas minua (ja varmaankin myös äitiä) ilahduttaa ajatus siitä, että äiti ikääntyessään voi toivon mukaan asua kotonaan mahdollisimman pitkään, kun apujoukot löytyvät läheltä. Monet ovat kohotelleet kulmiaan ja kysyneet, että mitäs mieheni tykkää ajatuksesta, mutta kyllä hän on ihan ookoo asian kanssa. Äiti kun sattuu olemaan sellainen kiva anoppi. :)

Vaikka äidinkin mielestä oli hyvä idea muuttaa naapureiksi, tarvittiin jonkin verran suostuttelua, että "näin vanha" saatiin aloittamaan raksaprojekti. Harmaita hiuksia on ehkä jokunen tullut lisää rakentamisen aikana, mutta nyt ollaan jo voiton puolella. Äiti otti avaimet käteen -talopaketin, ja vaikka sekin vaatii yllättävän paljon aktiivisuutta rakennuttajan puolelta -- toisin kuin nimen perusteella luulisi -- on kaikesta toistaiseksi selvitty. Suuri kiitos kuuluu ihanalle (yhteiselle) vastaavalle mestarillemme Matille, joka on aina paikalla kun tarvitaan, oli kyse sitten lumitöistä tai tavaran vastaanottamisesta (ja kantamisesta).

Äidin talopaketti tulee Kastellilta. Tämä pohja pienillä muutoksilla:
Tällaisen valmispakettiprojektin aikataulu on vähän erilainen kuin meillä. Itse kun en vieläkään ole valinnut kaikkia pintamateriaaleja, oli aika absurdia kuulla, että äidin piti valita kaikki jo heti projektin alussa. Toki se äidille oli vähän helpompaa kuin toisille; hän kun ei ole niin turhantarkka tällaisissa asioissa, eikä ole suunnitellut omaa taloaan kolmeakymmentä vuotta...

Äidin talossa hommat ovat aika paljon pidemmällä kuin meillä. Keittiökin on jo lähes asennettu.


On aika selvää, että äidin talo valmistuu ennen meidän taloa. Jos saadaan meidän nykyinen talo myytyä, eikä uusi valmistu ajoissa, voidaan tarvittaessa loisia naapurissa vähän aikaa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti