Sivut

lauantai 25. toukokuuta 2019

Parhaat palat

Kohta ollaan kymmenen kuukautta unelmatalossa asuttu, joten eiköhän jo pysty listaamaan hyvät ja huonot puolet. Aloitetaan hyvillä ja kerrotaan huonoista sitten joskus myöhemmin (se lista on onneksi lyhyt).

Hyvät puolet voidaan jakaa kahteen osa-alueeseen: käytännössä huipusti toimivat jutut ja esteettisesti aina uudestaan ihastuttavat asiat.

Käytännössä käteviksi osoittautuneet:

1. Kuraeteinen

Tämä on vaan NIIN hyvä! Aivan sama kuinka märkinä tai kuraisina lapset tai heidän kaverinsa tai koira (tai itse!) astuu sisään ovesta; ei kun kengät ja ulkovaatteet pois päältä ja vaikka niille sijoilleen lojumaan ens alkuun! Ei tarvitse murehtia lattian pilalle menosta, kuraläiskistä lattialla tai lätäkköön astumisesta sukilla (henkilökohtainen inhotuksen aihe). Märkä ja kura valuu kuramaton raoista "turvaan" ja lopulta lattiakaivoon. Myös pikkukivet jäävät kuramaton syövereihin eivätkä kulkeudu peremmälle taloon.Loppusyksystä saatiin vielä kuivausteline kuraeteisen seinälle, niin siihen kelpaa ripustella kuivumaan nekin vaatteet, joita ei syystä tai toisesta halua kuivauskaappiin laittaa.
2. Kodinhoitohuone-vaatehuoneet -kompleksi

Kannatti lukea face-ryhmiä ja ymmärtää, että vaatehuone kodinhoitohuoneen vieressä on pop ihan syystä! Toimii! On todellakin kätevää, että lasten puhtaita vaatteita kaappiin laittaessa täytyy ottaa kaksi askelta ja omia tai miehen vaatteita siirtäessä viisi. (Sitten kun lapsia ei enää kiinnosta pukeutua alakerrassa, voivat ihan itse omin kätösin viedä puhtaat vaatteensa yläkerran vaatehuoneeseen.)

Vanha selkäni on kovasti kiitellyt päätöstä nostaa pesukone ja kuivausrumpu työskentelykorkeudelle. Myös Pinterestistä bongattu, jopa vähäpätöiseltä vaikuttanut kikka laittaa koneiden alle tasot (meidän tapauksessa matalat laatikot) puhtaan pyykin korin laskemista varten, on osoittautunut arkea helpottavaksi yksityiskohdaksi.
3. Komentokeskus eli työpiste kaapissa

Tämä on toiminut lähes niin hyvin kuin toivoin. Toki aina jotain postia ym. jää saarekkeen päälle lojumaan, mutta laskut ja useimmat "johonkin tulevaisuudessa arkistoitavat" paperit ovat kyllä löytäneet tiensä työpisteen seinälokerikkoon. Samoin tietokoneeni asuu tyytyväisenä kaapissa, ja samalla työpöydällä puhelimetkin yleensä ladataan.
4. Ruokakomero

Rakkaani, must-have -listani ykkönen, on paitsi kaunis, myös käytännössä mahtava. Vaikka en vieläkään ole saanut sitä ihan tiptop-järjestykseen, se toimii hyvin ja varastoi NIIN paljon.
5. Keittiön toimivuus

Keittiötä suunnitellessa jouduttiin tekemään pieniä kompromisseja, mutta onneksi ne eivät ole käyttömukavuuteen vaikuttaneet. Lieden ja pesualtaan väliin jää pari askelta liikaa, mutta muuten keittiö on osoittautunut erittäin toimivaksi. Päivittäin erityisesti ilahduttaa työskentelykorkeudella oleva tiskikone, jonka tyhjentäminen on supernopeaa, kun lähes kaikki astiasäilytystilat ovat ihan sen vieressä. Tykkään myös siitä, että pesualtaan ja lieden ääressä työskennellessä ei tarvitse tuijottaa seinää, vaan voi katsella ulos keittiön ikkunasta tai olohuoneeseen päin.

Ja sitten ne (ainakin omaa) silmää yhä uudelleen hivelevät:

1. Eteisen rimaseinä.
2. Pesuhuoneen lasiovi, josta tulee päivällä ja illalla ihanasti valoa eteiseen.
3. Lakritsivessa.
4. Komentokeskuksen tapetti.5. Leiju-portaat.
6. Yläkerran aulan musta seinä Armi-tauluineen.
7. Korkea olohuone ja isoista ikkunoista avautuva metsämaisema. Tähän ei voi kyllästyä koskaan!

Joulutähti roikkuu sinnikkäästi ikkunassa...

Sama maisema talvella.


2 kommenttia: