Sivut

lauantai 30. kesäkuuta 2018

Vihdoinkin lattiaa

Aiemmin keväällä lattiavalujen hidas kuivuminen myöhästytti koko projektia. Nyt alakerran lattiavalun epätasaisuus on hankaloittanut lattioiden viimeistelytöitä. Jo valujen jälkeen oli nähtävissä, että yläkerran lattiat olivat huomattavasti tasaisemmat ja huolellisemmin tehdyt kuin alakerrassa (eri miehet tekijöinä).  Alakerran kuoppaisuus on teettänyt paljon lisätyötä. Tasoittamiseen, jyrsimiseen ja hiontaan on kulunut kymmeniä työtunteja. Asiaa ei ole suinkaan helpottanut lattiamateriaaliksi valittu liimattava vinyylilankku, joka vaatii erittäin tasaisen alustan.

Kuoppien tasoitusta

Modernia taidetta lattiassa


Nyt vihdoin ollaan päästy lattioita laittamaan.  Laattalattiat ovat jo valmiit muualla paitsi saunassa ja pesuhuoneessa, jotka jäävät aikataulusyistä myöhemmin viimeisteltäviksi joka tapauksessa.

Yläkerran kylpyhuone


Yläkerran kylpyhuoneen suihkukoppero


Eteisen pikkuvessa

m
Makuuhuoneen vessa; sama laatta kuin pikkuvessassa, mutta tummempi
 saumausaine ja vähemmän valottunut kuva.

Kodinhoitohuone - täynnä kiintokalusteita, joiden asennus alkaa maanantaina.


Vinyylilankku saatiin eilen asennettua melkein koko yläkertaan. Makuuhuoneista aloitettiin, ja niihin lankut laitettiin tasaiseen tiililadontaan, joka ei näyttänyt hyvältä (kuvakonsultaatio puhelimitse). Niinpä vaihdettiin ladontatyyliä ja muut huoneet tehdään "sekaladonnalla" (lieneekö tälle joku oikea termikin?). Toivottavasti nuo makuuhuoneiden lattiat eivät kovasti pistä silmään jatkossa. Tuleehan sinne kalusteita ja matot kuitenkin, niin tuskin häiritsevät liikaa.

Tiililadonta


Sekaladonta

Täällä mummulassa on myös Pergon vinyylilankkulattia, joten sitä on jo päästy testaamaan käytännössä. Ihanan hiljaisesti kävelee koira kynsineen lattialla, mutta vähän häiritsee "muovilattian ääni", kun samainen koira esimerkiksi liukuu makuuasentoon tai kun itse liu'uttaa jalkaa lattiaa vasten. Yritän kovasti muistella niitä järkyttäviä kynnenjälkiä entisen talomme parketilla, ettei harmittaisi tämä meidän halpisleikkiparkettilattia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti