Sivut

lauantai 15. heinäkuuta 2017

Pihapohdintaa

Tässä kesän vihreydessä olen innostunut vihdoin pihasuunnittelustakin. Ensimmäinen kunnon palaveri pihasuunnittelijan kanssa on käyty, mutta monta päätöstä on vielä edessä. Eniten päänvaivaa tuottaa tontin aitaaminen. Koiria vartenhan on tarkoitus aidata perusteellisemmin talon itäpuoli, ns. koirapiha, mutta sen lisäksi haluan jonkinlaisen aidan reunustamaan suurinta osaa tontista. Ansa tuskin yrittäisi pihalta mihinkään karkailla, mutta ensi vuonna on tarkoitus ottaa se pentu, ja kyläilemässäkin on kuitenkin aina välillä kavereiden koiria, minkä vuoksi aita on tarpeen. Ärsyttää vain se säätäminen, mikä aidasta ja useista porteista väkisinkin tulee.

Alunperin tarkoituksena oli aidata tontti "talon etureunasta metsän reunaan", jolloin koko autotallin takapuoli jäisi hyötypuutarhaksi. Tämän ajatuksen etuja ovat mm. mansikoiden ja herukoiden  pelastuminen koirien ahnaista suista ja mummulapolun suoruus ilman matkan varrella olevia portteja (jotka aina unohtuisivat auki...). Heh, ohessa itse söhertelemäni hahmotelma, josta ehkä hahmottaa suunnitelman tai sitten ei...Tällä toteutuksella oleskelupiha jäisi kuitenkin turhan pieneksi, kun taas hyötypuutarha olisi turhankin iso (ei me nyt NIIN innokkaita viljelijöitä olla). Voi olla, että reitti mummulaan tulee kuitenkin olemaan mutkainen tai muuten vain vaivalloinen.

Terassistamme on tulossa melkoisen suuri (ai miten niin terassit eivät yleensä ole talon kokoisia??), koska uima-allas ja sen katesysteemi vie paljon tilaa. Nurmikkoakin kuitenkin haluaisimme kohtalaisen alan, että olisi lapsille tilaa pelailla. Lisäksi suunnitelmissa on leikkimökki ja jonkinlainen lasten puuhastelupaikka, jotka nekin vievät tilansa.

Leikkimökeistä puheen ollen. Viime vuonna asuntomessuilla ihastuin ikihyviksi Cubon moderniin leikkimökkiin!

asuntomessut.fi

asuntomessut.fi
Katsokaa nyt! Kukapa ei haluaisi tuollaisessa leikkiä (tai asua!)? Tykkään, että leikkimökki on tarpeeksi korkea aikuistenkin vierailulle, ja että siellä pystyy tarvittaessa vaikka yöpymään kesäaikaan.

Mies on joskus aikoinaan luvannut lapsille leikkimökin rakentaa, mutta nyt alkaa vähän perua sanojaan, kun on huomannut, että jotain muutakin tekemistä saattaa olla edessä. Vaan saahan niitä mökkejä valmiinakin. Myös moderneja.

woodia.fi

Pinterstistä kun hain mökkejä, tuli 5-vuotias tyttäremme viereen katsomaan ja ehdotteli tietenkin mitä erikoisemman näköisiä luomuksia. "TUON haluan! SAANHAN tuon, saanhan saanhan saanhan?!" Taitaa nyt kuitenkin käydä niin, että ikävät vanhemmat päätyvät "ison mökin" tyyppiseen tylsään ratkaisuun... Voi sen sisäpuolen sitten sisustaa vaaleanpunaiseksi. ;)

imaginethatplayhouses.com

1 kommentti:

  1. uima-allas _NIIN_ IHANA :D Kiva, että Teillä lääniä siellä noin kivasti, että mahtuu kaikkea ja mummolakin vieressä.

    Ihania leikkimökkejä. Cubo magea. Toki tuo viimeinen enemmän varmasti lapsia miellyttävä.

    VastaaPoista