Sivut

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Valaistumisesta

Sisustussuunnittelijamme on tehnyt meille alustavan valaistussuunnitelman, jota kävin joku aika sitten pähkäilemässä hänen toimistollaan. Toiveidemme mukaisesti suunnitelmassa on paljon epäsuoraa valoa. Tarkoituksena olisi laittaa epäsuorasti valaisevia LED-nauhoja katonrajaan useimpiin tiloihin.

Tähän tyyliin:

interiordreams.xyz


Keittiön saarekkeen kohdalle tulee katon alaslasku, johon tulee myös LED-nauhat.

rennings.de


Lisäksi suunnitelmissa neliskanttisia (en tykkää pyöreistä) pienehköjä LED-valopaneeleita lisävalonlähteiksi. Jotain tällaisia:
ledstore.fi


Kodinhoitohuoneeseen, vaatehuoneisiin ja ruokakomeroon isommat paneelit, koska niihin ei ole tulossa LED-nauhasysteemeitä.

Kuraeteiseen himoitsen valokattoa, normieteiseen taas katon osittaisella alaslaskulla toteutettua neliskanttista epäsuoraa valaistusratkaisua.
Tähän tapaan:

homeadore.com


Korkeaan olohuoneeseen ei tule valoja (upotettuna) kattoon tai katonrajaan, vaan ehkäpä jotain tämäntyyppistä:

supermodular.com


Lisäksi jonkinlainen riippuvalaisinhässäkkä. En oikein vielä tiedä millainen olisi kiva.

design-milk.com


Makuuhuoneen lukuvaloina olen bongannut netistä siroja riippuvalaisimia, joihin olen aikas ihastunut.

futuristarchitecture.com


Seuraava pohdinnan paikka onkin sitten nämä värilämpötilat ja muut. On himmennettävää valoa ja säädettävää lämpötilaa ja ties mitä. Ostoslista sen kun pitenee, kun siihen rustataan jos jonkinlaista säädintä ja vipstaakkelia. Päivänvalo olisi kiva päivällä, mutta illalla sitten pitäisi olla lämpimämpää. Pärjätäänkö erillisillä tunnelmavalaisimilla (jalkalamput yms.) vai pitääkö panostaa säädettävyyteen. Kenpä kertois meille sen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti